Sport

Magyar Kupa: drámai csatában nyerte az álomdöntőt a Veszprém

Összejött az álomdöntő a férfi kézilabda Magyar Kupában, a Telekom Veszprém és a Mol-Pick Szeged csapott össze szombaton délután.

Jonas Källmann szerezte az első gólt a meccsen, a szegedi szélső Mikler Roland mellett pattintott a hálóba. Andreas Nilsson egyenlített a 11. percben (3-3), ezt követően pedig elhúzott a bakonyi gárda.

Zsinórban három veszprémi találat után Stas Skube szépített, de Gasper Marguc negyedik gólja után 9-4-et mutatott az eredményjelző. Lékai Máté köszönt be a 26. percben, tovább nyílt az olló (12-6).

A félidő végét egy 3-1-es futással zárta le a Szeged, így 13-9-cel fortultak a csapatok.

Balogh Zsolt hétméteresből volt eredményes a második játékrész elején, a túloldalon Nagy László bombázott a felsőlécre. Marguc hatodik gólja után visszaállt a háromgólos különbség a két gárda között.

José Manuel Sierra a szlovén szélső hetesét és az ismétlést is védte, Mario Sostaric gólja után pedig már csak egy találat választotta el a csapatokat. 14-14 után időt kért a veszprémiek mestere, Xavier Sabaté.

Balogh szép csel után betört, majd betalált, 16-16 állt az eredményjelzőn 15 perccel a vége előtt. Kínai figura után Skube egalizált ismét, nem hagyta elszakadni ellenfelét a Szeged.

A 48. percben Momir Ilics rontott büntetőt, Sierra mutatott be bravúrt, Sostaric révén pedig már a Szeged vezetett. Mirko Alilovic védése után az egyenlítésért támadhatott a bakonyi gárda, Aron Palmarsson hetesből volt eredményes.

Mindkét csapat büntetőt kapott, Balogh és Palmarsson is kihasználta a lehetőséget, majd egy lerohanás után Marguc vette vissza a vezetést a Veszprémnek. Öt perccel a vége előtt Alilovic védte Balogh talpról elengedett lövését. Hetesből viszont beköszönt a szegedi átlövő.

Az 58. percben kettős emberelőnyben védekezett a Veszprém, Alilovic védte Källmann ziccerét, a túloldalon pedig Lékai szerzett gólt lehetetlen szögből. Juan Carlos Pastor időt kért, ezt követően Källmann dobta fejbe a horvát kapust.

Lékai lövését Sierra védte, fél perce volt egyenlíteni a Szegednek. Balogh átlövésből volt eredményes nyolc másodperccel a vége előtt. Matej Gaber piros lapot kapott, amiért megakasztotta a veszprémiek ellentámadását. Az új szabályok értelmében hetessel jöhetett a bakonyi gárda, Palmarsson bedobta, így sorozatban kilencedszer diadalmaskodott a Veszprém.

A bronzérmet a Tatabánya szerezte meg, miután 23-18-ra verte a Csurgó együttesét.

Magyar Kupa, döntő, végeredmény:

Telekom Veszprém – Mol-Pick Szeged 23-22 (13-9)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik