Sport

Kapott egy négyest a svédektől a vb-re készülő hokiválogatott

A  divízió I/A világbajnokságra készülő magyar férfi jégkorong-válogatott hétfőn felkészülési mérkőzésen 4-0-ra kikapott a svédektől a Tüskecsarnokban.

Szinte még el sem kezdődött a találkozó, máris hátrányba került Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttese: Richard Gynge húsz másodperc elteltével vette be Hetényi Zoltán kapuját. Az A-csoportos vendégek ezt követően is uralták a nyitó játékrészt, még emberhátrányban is veszélyeztettek. A magyar válogatott azonban stabilan védekezett, sőt egy négy a négy elleni szituációban komoly veszélyt is teremtett a harmad derekán, ezt követően pedig már támadásban is meg-megvillant a házigazda a teltház előtt lejátszott összecsapáson.

A második húsz perc svéd nyomással indult, és bár a magyar csapat két nagy helyzettel válaszolt, egy eladott korongból  mégis a vendégek szereztek John Norman révén újabb gólt a találkozó feléhez közeledve. Egy perccel később az időközben csereként beállt Bálizs Bence kapuját is felavatták, ezúttal Emil Pettersson.

A záró felvonásban kisebb lehetőségek mindkét együttes előtt adódtak, ám a korábbiaknál álmosabban csordogáló játék képe alapján így is némileg váratlan volt az újabb svéd gól: Dennis Everberg egy kipattanó korongot vágott közelről a magyar kapuba, beállítva ezzel a 4-0-s végeredményt.

A magyar válogatott az április 22. és 28. között Kijevben sorra kerülő világbajnokságot megelőzően pénteken a világbajnoki ezüstérmes finn, míg április 18-án a szlovén együttessel találkozik a Tüskecsarnokban. Utóbbival jövő kedden Celjében is megmérkőzik.

Eredmény – Jégkorong, felkészülési mérkőzés

Magyarország-Svédország 0-4 (0-1, 0-2, 0-1)
Gólszerzők: Gynge (1.), Norman (30.), Pettersson (31.), Everberg (53.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik