Sport

BL: tükörsima Veszprém-győzelem a nyolcaddöntőben

Szombaton délután rendezték a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóját, a Veszprém győztes első meccs után fogadta a PPD Zagreb csapatát.

Horvát góllal indult a meccs, de 2-3 után nagyon beindult a bakonyi gárda. 5-4 után 8-1-es futással hagyta állva ellenfelét a magyar bajnok. 15-9-cel fordultak a csapatok, eldőlni látszott a párharc.

Jól indult a mieink szempontjából a második félidő, hiszen az első két gólt a Veszprém szerezte. Ezt követően zsinórban három horvát találat miatt izgulhattak a hazai drukkerek, de Dragan Gajic a szélről hűtötte le a kedélyeket.

20 perccel a vége előtt Mirko Alilovic bravúrjai vették el honfitársai lövőkedvét, 44%-os hatékonysággal védett az első félidőben a rutinos hálóőr. A túloldalon Momir Ilics már a 7. gólját lőtte, 20-14 állt ekkor az eredményjelzőn.

Gasper Marguc hétméterese kritikus pillanatban jött, visszaállt a két csapat közti hatgólos különbség. Aron Palmarsson lövése a sáncon pattant meg, majd a gólvonal mögé csorgott, 24-16-nál kért időt a zágrábi mester.

Gajic duplája négy perccel a vége előtt mindent eldöntött, végül 29-19-ra nyert a Veszprém, mely kettős győzelemmel jutott tovább a negyeddöntőbe.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó, végeredmény:

Telekom Veszprém – PPD Zagreb 29-19 (15-9)
Továbbjutott a Veszprém 52-41-es összesítéssel. 

A Tatabánya vereséggel zárta a csoportkört az EHF Kupában, így a második helyen zárt.

EHF Kupa, csoportkör, 6. forduló, végeredmény:

Grundfos Tatabánya KC-SC Magdeburg (német) 28-31 (12-17)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik