Sport

Bill Gates is megnézte, majd megtapsolta a magyar tehetséget

Ifjabb Szabó Gábor a díjugrató világkupa a második versenynapja után veri a sportág koronázott királyát, a németek négyszeres olimpiai bajnokát, Ludger Beerbaumot.

Ifjabb Szabó Gábor a számára rendkívül sikeres, 18. helyen záródó nyitószám után másnap is nyeregbe ült az amerikai Omahában zajló díjugrató világkupa-döntő második versenynapján.

A Timpex Ménes versenyzője Timpex Bölcsész nevű 12 éves lovával saját bevallása szerint “őrült nehéz”, 14 darab 160 centiméter magas ugrással, 17 erőkifejtéssel nehezített pályán van túl (hogy mekkora egy-egy ilyen akadály, azt nyitóképünk tökéletesen megmutatja). Ahogy fogalmazott lovaglása után:

Úgy érzem tisztességesen helyt álltunk. Sajnos a mai nap lehetett volna egy picivel jobb is. Három verő hibát vétettünk, de Bölcsész nem vallott szégyent. Döntősek vagyunk! Ez volt a célunk és valóra vált! 2017-ben Világkupa Döntőt lovagolhatok a világ legjobb lovasaival!

Ifjabb Szabó Gábor ugyan a második versenynapon nem került be az összevetésbe, de a két versenynap után a 37 fős mezőnyben a 23. helyen áll, ami azt jelenti, hogy mivel a legjobb 30 között végzett, bejutott a vasárnapi nagydöntőbe!

A verseny állása két nap után

1, McLain Ward (USA) 76 pont
2, Gregory Wathelet (BEL) 70 pont
3, Romain Duguet (SUI) 67 pont
4, Martin Fuchs (SUI) 65 pont
5, Guldo Klatte jun. (GER) 61 pont
6, Steve Guerdat (SUI) 60 pont

23. Ifj. Szabó Gábor (HUN) 33 pont

Csak az érdekesség kedvéért, a 26 éves magyar lovast a 24. helyen a sportág egyik legnagyobb alakja, koronázott királya, a négyszeres olimpiai bajnok német Ludger Beerbaum követi!

Hogy mekkora versenyről van szó:

A vasárnapi döntőre telt házat, közel 20 ezer nézőt várnak az omahai Centurylink Center fedett arénájába. Felsorolni is lehetetlen, hogy hány országban figyelik televízión keresztül többek között a magyar versenyző teljesítményét is, ahogy szó szerint a világ minden tájáról érkeznek nézők a helyszínre. A jegyárak az eget verik és a nézők összetétele is jobbára a felső tízezer köreiből kerül ki.

Hogy más példát ne mondjunk, Ifjabb Szabó Gábor megosztott egy fényképet, ahol büszkén újságolta, a világ leggazdagabb embere, Bill Gates is személyesen kísérte figyelemmel teljesítményét, majd – ezt már csak mi feltételezzük -, ahogy ilyenkor lenni szokott, illően tapsolt neki, miután lovával, Bölcsésszel teljesítette a pályát.

.

Timpex Bölcsész – színtiszta magyar siker

Timpex Bölcsész 2005-ben született, 12 éves. Temperamentumos, de mégis érzékeny sárga kanca. Hihetetlen gyors és fordulékony.
Ifjabb Szabó Gábor egészen kis kora óta lovagolja, távollétében társa, Csuka Balázs segít neki ebben. Imád versenyezni, érezhetően számára is kihívás egy-egy pálya.

Külön szenzációs siker, hogy több generáción keresztül is ‘vérbeli’ hazai tenyésztésű ló. Bölcsész apja is magyar -Timpex Cabale -, míg anyja Hófehérke eredményes military ló volt, akivel Buban Zsolt ért el kimagasló eredményeket.

A siker egyik legfontosabb kovácsa a Timpex ménes – Magyarország egyik legeredményesebb ménese. Nyíregyháza szívében egyedülálló módon több, mint száz, csak hazai tenyésztésű és tulajdonú lovat nevelnek. A megszállott tulajdonos Tárbály István és családja, hihetetlen erővel és támogatással küzdenek azért, hogy jelenleg első számú lovuk és lovasa minél eredményesebbek legyen.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik