Sport

Amerikában újságírók várták a magyar lovat

Nem elírás ez kérem, bizony, a Timpex Bölcsész névre hallgató négylábúról, Ifjabb Szabó Gábor lováról van szó.

Ifjabb Szabó Gábor és lova, Bölcsész Omahában a verseny helyszínén (Forrás: facebook.comÖ

Ők ketten, a varsói közép-kelet-európai ligadöntőben szereztek indulási jogot az amerikai világkupa döntőbe – számolt be a lovasok.hu -, ezért ló, lovasa múlt szombaton Amszerdamban szállt repülőgépre, hogy tíz óra légiút után landoljanak a sportág csúcseseményének otthont adó nebraskai Omahában.

Megjegyzendő, Ifjabb Szabó a díjugrató világkupák 38 éves történelmében az ötödik magyar lovas, aki kivívta ezt a lehetőséget.

Timpex Bölcsész és nagynevű utastársa (Forrás: facebook.com)

Hogy a díjugratást Amerikában és a nagyvilágban mekkora érdeklődés követi, arra a legjobb példa, hogy amikor Timpex Bölcsész Bölcsész, útitársával, Pret a Tout, Marcus Ehning világklasszis lovával utazott a verseny helyszínére, ahol újságírók és fotósok várták. Mivel ló és lovasa külön utazott nyilvánvaló, nem a lovast, a lovat várták.


A Hajdúböszörményi lovas és négylábú versenytársa már túl van a bemelegítő versenyen, a sorsoláson – a világ legjobb 37 lovasából a 24. helyen indulnak – és bizakodva várják a magyar idő szerint csütörtökről péntekre virradó hajnalban kezdődő versenyt, 160 centiméteres vadászugratásban.

Csak, hogy mindenki érezze, mekkora sportsiker bejutni a díjugrató világkupa döntőjébe: sporthasonlattal élve akkora dolog ez, mint Miklós Edit lesikló sikerei, vagy annak idején Baumgartner Zsolt F1-es szereplése.

Végül egy kis ízelítő, miről, mekkora sporteseményről van szó valójában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik