Sport

Magyar Kupa: a ráadásban szerezte meg a győzelmet a Fradi

Bár az OTP Bank Liga csak a hétvégén folytatódik, a magyar futball szerelmeseinek nem kellett szombatig várniuk, hogy NB I-es csapatokat lássanak a pályán. A Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén ugyanis szerdán a Ferencváros és a Diósgyőr találkozott a Groupama Arénában.

Az összecsapás nem is kezdődhetett volna jobban a miskolciak új trénere, Bódog Tamás számára. Együttese ugyanis a 14. percben Ugrai Roland tizenegyesgóljával megszerezte a vezetést (0-1).

Az első félidőben még egy-egy nagy helyzetet lehetett feljegyezni. A 27. percben Böde 12 méterről leadott lövését védte nagy bravúrral Rados, majd a túloldalon Hüsing mentett hatalmasat Novothny lövése után.

A második játékész első 20 percében Kleinheisler kétszer is közel járt az egyenlítéshez, amely végül Böde Dánielnek jött össze, 6 méterről a kapuba lőtt (1-1).

A Fradi ment előre a győzelemért, amelyet meg is szereztek a ráadásban. A 92. percben Lovrencsics ívelése után Moutari bólintott a hálóba (2-1).

A kora délután lejátszott meccsen a másodosztályú Sopron 2-1-re nyert a Budafok otthonában. A visszavágókat egy hét múlva rendezik.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Eredmény – Magyar Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés

Ferencváros – Diósgyőr 2-1 (0-1)
Gólszerző: Böde (65.), Moutari (90+2.) ill. Ugrai (14. – büntetőből)

Budafok – Sopron 1-2 (0-1)
Gólszerző: Pölöskei (90+3.) ill. Kapacina (29.), Erdélyi (78.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik