Sport

A sírból hozta vissza a BL-nyolcaddöntőt a Szeged

Silkeborg – Szeged meccset rendeztek vasárnap délután a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Két góllal kezdtek a dánok, Balogh Zsolt szép átlövéssel egyenlített az 5. percben. Darabos volt a mieink játéka az elején, elhúztak a hazaiak 5-2-re.

Jonas Källman 12 perc alatt begyűjtött két kiállítást, de José Manuel Sierra kivédte az ellenfél hetesét.

Juan Carlos Pastor 7-3-nál kért időt, Stefan Hundstrup lerohanás után mattolta a magyar csapat spanyol kapusát.

Továbbra sem jöttek be a szegedi lövések, a túloldalon szélről jött az újabb gól. Nikolaj Markussen hatra növelte a dánok előnyét, 22 perc alatt mindössze 4 gólt hoztak össze a vendégek.

Bodó Richárd bombagóljával zárkózott a Szeged, majd Denis Bunticot küldték ki két percre, így emberhátrányban fejezte be a félidőt a Pastor-legénység (13-8).

Alen Blazevic ütötte fültövön Oris Nielssent a második félidő elején, ezért egyből piros lapot kapott. Stas Skube a szegedi térfél közepéről talált be az üres kapuba, ezzel lett 16-14.

Balogh és Matej Gaber góljaival jöttek fel mínusz egyre a vendégek, időt is kért a dánok mestere. Buntic egalizált, 15 perccel a vége előtt új meccs kezdődött.

20-20-nál Sierra jelentkezett duplavédéssel, a hétméterest és a kipattanót is hárította. Szergej Gorbok köszönt be nyolc perccel a vége előtt, fej-fej mellett haladtak a csapatok (22-22).

Először vezetett a Szeged az 54. percben, Källman helyezte az üres kapuba a labdát, amit újabb hazai időkérés követett. 23-23-as eredménnyel fordultak rá a hajrára a csapatok.

Skube passzívnál próbálkozott talpról, de a dánok kapusa olvasta a szándékot. Källman rontott ziccert, de Thiagus Petrus lecsapott a kipattanóra és eldöntötte a meccset (23-25).

A dánok még lőttek egyet, de a magyar időkérés után Stas Skube is beköszönt, így 26-24-re nyertek a vendégek. A visszavágót április 2-án rendezik Szegeden.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés, végeredmény:

Silkeborg – Szeged 24-26 (13-8)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik