Sport

Hanga Ádám: Irány San Antonio, irány az NBA

Hanga Ádámot 22 évesen, 2011 nyarán draftolta az NBA-s San Antonio Spurs, amely egyből átadta a játékjogát a spanyol első osztályú Básquet Manresának, majd 2013-ban annak a Baskonia Vitoria Gasteiznek, amelyben jelenleg is játszik.

A magyar válogatott irányító-hátvédje az elmúlt hat évben annyira beleerősödött az egyik, ha nem a legerősebb európai bajnokságba, hogy ma már csapata meghatározó játékosaként többször hírbe hozták a két óriással, a Barcelonával és a Real Madriddal is.

Szeptemberben több nagy tekintélyű kosárlabda szakíró, köztük Jeff Garcia is úgy nyilatkozott, Hanga kezdi kinőni az európai kosárlabdát, megérett az NBA-re, ott a helye.

Szerdán egy helyi sportújságíró, Kevin Fernández miután beszélgetett egy jót a kosarassal, twitter bejegyzésében meg is osztotta a hallottakat:

A következő idényben az NBA-ben szeretnék játszani. Huszonhét éves vagyok, úgy gondolom, ez a megfelelő pillanat erre

– idézi Hangát a spanyol újságíró. Szavainak az is alapot adhat, hogy nyáron lejár a szerződése, így játékjogának tulajdonosa, az NBA ötszörös bajnoka, amelyik 2011-es draft óta folyamatosan figyelemmel kíséri játékosa pályafutását, akár magához is rendelheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik