Sport

Nem hülye a magyar válogatott leendő kapitánya

Sok változást ígér a játékban Ljubomir Vranjes, aki a következő szezontól a Telekom Veszprémet és a magyar férfi kézilabda-válogatottat is irányítani fogja.

Másképpen gondolkozok a kézilabdáról. De nem vagyok hülye, megtartom azokat a dolgokat, amelyek jól működnek. Vannak elképzeléseim, hogy min szeretnék változtatni a csapatnál és a klubnál is

– mondta a svéd tréner a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában azzal kapcsolatban, hogy Carlos Ortega és a jelenlegi szakember, Javier Sabaté által a Veszprém a spanyol vonalat képviselte.

Önmagát úgy jellemezte, hogy alaposan feltérképezi az aktuális riválist, amelynek játékához igazítja a taktikát.

Ez szerinte borzasztó nehéz a játékosoknak.

Úgy vélte, hogy könnyebb legyen a dolguk, először rengeteget kell futniuk, kell egy erős védelem, egy jó kapusteljesítmény, aztán a gyors visszarendeződést említette és saját fontossági sorrendjében csak ötödik helyen szerepelt a támadó játékot.

Olyan fickó vagyok, aki mindig fejlődni akar, sosem toporgok egy helyben, ugyanezt várom el a játékosaimtól

– mondta a jelenleg a német Flensburg-Handewitt csapatát irányító tréner, aki saját bevallása szerint napi 18 órát dolgozik.

Fotó: Europress/DPA/Carsten Rehder

Vranjes azzal indokolta magyarországi szerepvállalását, hogy fontos volt számára, hogy közel legyen a Szerbiában élő szüleihez, ezért nagyon megörült a Veszprém érdeklődésének. Másrészt fantasztikusnak nevezte, hogy a legjobbakkal dolgozhat együtt, ugyanis szerinte Európában nem sok klub mondhatja el magáról, hogy jobb a Veszprémnél.

Hatalmas a nyomás az edzőn és játékosokon, ezt nem lehet elviselni, ha nem érezzük jól magunkat közben. A csapaton belüli oldott hangulatnak óriási jelentősége van. A játékosok tiszteljék egymást, ugyanakkor nyíltan beszéljenek egymással

– fogalmazta meg filozófiáját Vranjes, aki hozzátette, ha észrevesz valamit, nem leordítja a játékos fejét, hanem változtat és gyorsan tud változtatni.

A kettős szerepvállalásról úgy vélekedett, ha nem hinne benne, hogy sikeresek lesznek, akkor nem mond igent a felkérésre.

Imádom a kézilabdát és imádok nyerni

– jelentette ki Vranjes.

Nyárig Javier Sabaté irányítja a Veszprémet és a magyar válogatottat is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik