Sport

MOL Liga: sorozatban harmadszor lettek bajnokok a Jegesmedvék

A DVTK Jegesmedvék csapata sorozatban harmadszor zárt az élen a jégkorong MOL Ligában, miután a döntő ötödik mérkőzésén szerdán hazai pályán egygólos hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a MAC Budapestet, és ezzel 4-1-re megnyerte a párharcot.

A telt ház előtt lejátszott összecsapáson a hazaiak kezdtek jobban, ám sem ők, sem a harmad végére feljavuló vendégek nem találtak be az első húsz percben.

A második felvonás jóval nagyobb iramban telt, és mindkét együttes jól, fegyelmezetten védekezett. A vezetést Terbócs István szerezte meg a fővárosiaknak egy remek egyéni megoldásból.

A záró felvonás 7. percében jött az egyenlítés Hajós Roland révén, aki a saját lövése után csapott le a korongra a határozatlan védők között. A MAC  újra vezetést szerezhetett volna, ám Nagy Gergő büntetőt hibázott. Ez másfél perccel a dudaszó előtt bosszulta meg magát, amikor Pavuk Attila szemfüles mozdulattal juttatta Bálizs Bence kapujába a korongot. A hajrában kapus nélkül próbálkozott a MAC, ám kapuba találnia nem sikerült.

A miskolci együttes az első, amely egymást követő három esztendőben megnyerte a MOL Ligát, és egyben megszerezte a magyar bajnoki címet is.

Eredmény – MOL Liga, döntő, 5. mérkőzés

DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest 2-1 (0-0, 0-1, 2-0)
Gólszerzők: Hajós (47.), Pavuk (59.), illetve Terbócs (34.)

A párharc végeredménye: 4-1, a DVTK Jegesmedvék javára

Ajánlott videó

Olvasói sztorik