Sport

A magyar válogatott legjobb kapusa kihagyja a vb-t

A Quad City Mallards hokicsapatának vasárnap még csak játszania sem kellett ahhoz, hogy bejusson a rájátszásba, a Toledo Walleyes ugyanis hosszabbításos győzelmet aratott a Tulsa ellen, ez pedig a Mallardsnak kedvezett. Mindez azt jelenti, hogy a magyar válogatott legmagasabban jegyzett kapusa, Vay Ádám első ECHL-es szezonjában belekóstolhat az ECHL rájátszásába.

Ugyanakkor szinte biztosan ki kell hagynia a divízió I-es világbajnokságot áprilisban.

A legutóbbi játéknapon kiderült, hogy bent vagyunk a playoffban. Így annak ellenére, hogy a szívem hazahúz, sajnos nem tudok részt venni a válogatott programban, amíg a rájátszás tart

– mondta Vay a jegkorongblog.hu-nak.

A hokiblog megjegyzi, hogy az alapszakasz április 9-ig tart az ECHL-ben, a bevett szokás pedig az, hogy egy hét szünet után kezdődik a rájátszás. Azaz az első kör negyedik meccse (négy nyert meccsig tartanak a párharcok) később lesz, mint ahogyan az ukrajnai világbajnokság elkezdődik.

Az idei divízió I-es vébét április 22-28. között rendezik Kijevben. A magyarok ellenfele a házigazda Ukrajna mellett Kazahsztán, Lengyelország, Ausztria és Dél-Korea lesznek, az első két helyezett jutna fel a 2018-as elit világbajnokságra.

Rich Chernomaz 87 fős keretet hirdetett a felkészülésre, ebben benne volt Vay Ádám is. Rajta kívül még nyolc kapusra kíváncsi a szövetségi kapitány: Arany Gergely (MAC Budapest), Ágoston Olivér (Újpesti TE), Bálizs Bence (MAC Budapest), Duschek Dávid (Dunaújvárosi Acélbikák), Gyenes Dávid (Debreceni HK), Hetényi Zoltán (Fehérvár AV19), Kiss Bence (DVTK Jegesmedvék), Rajna Miklós (Fehérvár AV19) közül kerülnek majd ki a vb-kapusok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik