Sport

Újabb világesemény megrendezését nyerte el Budapest

Budapest ad otthont április 14-15-én a női vízilabda LEN Kupa négyes döntőjének az európai szövetség (LEN) vezérkarának szombati döntése értelmében. A LEN Büro göteborgi összejövetelén arról is döntött, hogy a női pólósok első számú kontinentális sorozata, az Euroliga négycsapatos fináléját az orosz Kirisi rendezheti meg.

A LEN hírlevele alapján ugyancsak szombati az a határozat, amelynek értelmében Glasgow láthatja vendégül a 2019-es rövidpályás úszó Európa-bajnokság mezőnyét. A skót nagyváros alig egy évvel azután fogadja a 25 méteres medencében zajló viadalon a kontinens legjobbjait, hogy 2018-ban a “normál” vizes Eb is nála lesz, amelyen az 50 méteres uszodában versenyző úszók mellett a műugrók, a műúszók és a hosszútávúszók is érmekért küzdenek majd.

A Büro döntése szerint – a 2016-os és 2017-es házigazda Budapest után – 2018-ban és 2020-ban Olaszország (Genova), 2019-ben és 2021-ben pedig Németország (Hannover) bonyolítja le a férfi vízilabda Bajnokok Ligája zárószakaszát, a hatcsapatos Final Sixet.

Ami a női LEN Kupa budapesti négyes döntőjét illeti, a Büro-ülés határozata után elkészítették a párosításokat is: eszerint az áprilisi Final Four egyik elődöntőjét a két magyar együttes, az UVSE és a Dunaújváros vívja, a másik párban pedig az olasz Padova csap össze az orosz Hanti-Manszijszk csapatával. A helyszín a Tüske Uszoda lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik