Sport

Feltörölte a padlót a horvátokkal a magyar válogatott

Péntek este Horvátország ellen lépett pályára felkészülési mérkőzésen a magyar női kézilabda-válogatott.

Görbicz Anita sistergős bombája a felsőlécen csattant az első percben, a túloldalon a horvátok megszerezték a meccs első gólját, Szöllősi-Zácsik Szandra egyenlített.

A sérülésből visszatérő Tomori Zsuzsanna szépségdíjas találatával lett 3-3 az állás, majd Schatzl Nadine köszönt be a szélről, először vezettek a mieink a 7. percben.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a játékrész felénél 9-8-at mutatott az eredményjelző. Pálos-Bognár Barbara góljával lett 12-9, először vezetett három góllal a magyar válogatott, majd tíz perccel a szünet előtt az újonc Sirián Szederke értékesített egy ziccert.

Kovács Anna verte meg a védőjét, az első gólját szerezte, ezzel állt vissza a két csapat közti ötgólos különbség. A dunaújvárosi átlövő bombája zárta az első félidőt, 20-11-el fordultak a csapatok.

Kiss Éva hétméterest védett a második játékrész elején, 23-14-re vezettek a mieink ekkor. Tíz perccel a vége előtt tekintélyes előnyben (29-16) kért időt Kim Rasmussen szövetségi kapitány.

Kovács lőtte a mieink 30. gólját, hetesből köszönt be 25 éves átlövő. 15 volt közte öt perccel a vége előtt: Tomori labdaszerzése után Lukács Viktória értékesítette a ziccert. Erdősi Ildikó az utolsó utáni pillanatban köszönt be a szélről, így 34-19-re nyertek a mieink.

Felkészülési mérkőzés, végeredmény:

Magyarország – Horvátország 34-19 (20-11)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik