Sport

A 16 éves Keszthelyi Vivien a világ legerősebb elit márkakupa-sorozatában áll rajthoz

Az Audi csütörtökön jelentette be, hogy Keszthelyi Vivient indítja el a nívós TT Cupban.

A 16 éves versenyző második éve tagja a gyáróriás kiképzőprogramjának, óriási eredményt ért el azzal, hogy a világ legerősebb elit márkakupa-sorozatában szerepelhet.

Ráadásul a mezőny legfiatalabb tagja lesz, hiszen az Audi TT Cupban 5-8 évvel idősebbek versenyeznek. A sorozat mezőnye a DTM-esekkel együtt a híres nürburgringi 24 órás futam hétvégéjén is rajthoz áll.

Fantasztikus érzés, hogy három az autósportban töltött év alatt sikerült eljutnom abba a sorozatba, amiről – mint egy nagy lépés a DTM felé – álmodtam. Alig várom, hogy ebben a sorozatban versenyezzek, hiszen rendkívül nívós mezőnyben bizonyíthatok. Jelenleg a többi versenyzővel együtt veszünk részt egy felkészítő táborban, ahol már többek között az egyforma versenyoveráljainkat is felpróbálhattuk, és számos egyeztetést tartottunk a szezonról. Az első versenyig még lesz időnk gyakorolni, áprilisban lesz egy hivatalos teszt, amin két napig mindenki a pályán lesz, nekem pedig még az akadémián is készülni kell a következő feladatokra. A pilóták rendkívül barátságosak egymással, azonban természetesen azt lehet érezni, hogy már most a táborban, s majd a pályán is mindenki a legjobb akar lenni. Nagyon várom már az idénynyitót, új helyszínek, új riválisok, talán a legelső futam lesz a legérdekesebb

-idézi Keszthelyi Vivient a Team VRS közleménye.

A hét állomásból álló Audi TT Cup első versenyét május 5. és 7. között Hockenheimben rendezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik