Sport

Lőrincz Viktor már nem sír, de sokkal keményebb lett

Három kontinens tizenöt országnak kötöttfogású birkózói feszültek egymásnak a Zagreb Open nemzetközi versenyen. A magyar színeket hat sportoló képviselte, akik a relatív kis létszám ellenére remekeltek; három érmet hoztak haza a horvát fővárosból.

A riói olimpián kirgiz Kochkor Kulmatov bíró emlékezetes módon csalta el Lőrincz Viktor éremért zajló mérkőzését. A német Denis Kudla elleni találkozója után a magyar sportolót elkeseredésében sírni látni torokszorító látvány volt.

Lőrincz (képen fent) így bronzérem helyett “csak” ötödik helyet szerzett az olimpián. A mondás szerint, ami nem öl meg, az megkeményít, és úgy látszik, a ceglédiek 85 kilogrammos versenyzője is túltette már magát a történteken.

A 26 éves birkózó ezúttal a zágrábi nyílt bajnokságon bizonyította, a Rióban történtek tényleg csak elkötelezettebbé tették; két amerikai és egy horvát rivális után a döntőben a bolgárból lett szerb Nyikolaj Dobrevet verve aranyérmet szerzett a 15 ország legjobbjait felvonultató versenyen.

A 2012-ben, Pattayában junior vb-győzelmet ünneplő Lám Bálint (130) egyre jobban kezd beleerősödni súlycsoportjába, amit előbb egy japán, majd egy amerikai ellenfél tapasztalt meg, míg a fináléban az Eb-3., junior Eb-első orosz Vaszilij Parsin is fejet hajtott a Vasas birkózója előtt.

A harmadik magyar medál, egy bronz Németh Iván (98) érdeme.

A szakág legjobbjai legközelebb március 25-26-án Szombathelyen, a Magyar Nagydíj Polyák Imre-emlékversenyen lépnek majd szőnyegre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik