Sport

Borkai Zsolt újabb négy évet akar a MOB élén eltölteni

Kálnoki Kis Attila
Kálnoki Kis Attila

sportújságíró. 2017. 03. 13. 14:24

Korábban a témában:

Dr. Török Ferenc, az öttusázók korábbi szövetségi kapitánya, Tokió olimpiai bajnoka a hétfői Népszavában úgy fogalmazott,

Borkai Zsolt nagyon sok kárt okozott a magyar olimpiai mozgalomnak, szeretném, ha önkritikusan értékelné a tevékenységét, és kiiratkozna a magyar sport vezetéséből.

Elég erős szavak. A 24.hu Dr. Török kijelentése kapcsán kereste meg a MOB elnökét.

Sokadjára szólítja fel lemondásra Dr. Török Ferenc. Miért?

Az ellenem és a MOB ellen évekkel ezelőtt indított keresetébe belebukott, vesztesként hagyta el a bíróságot. Úgy látszik visszatérő rögeszméjévé vált, hogy engem ellehetetlenítsen és akár élete végéig támadjon. Sportolóként megtanultam a sportszerűséget. Vele kapcsolatban már valamennyi ügyünket lezártnak tekintem, ezért továbbra is a dolgommal foglalkozom, van mit tennem.

Ha már Dr. Török pereket vesztett, miért támadja még mindig?

A mostani támadás és a tavaly novemberi alapszabály-módosító közgyűlés előtti hasonló felütéssel zajló cikkek időpontválasztása között kétségtelenül látszik az összefüggés: májusban ismét MOB-közgyűlés lesz. Ennek témája a költségvetés, az olimpiai ciklus lezárása mellett az elnök, az alelnökök, az elnökségi tagok és a Felügyelő Bizottság elnökének a megválasztása. Úgy látszik, annak ellenére, hogy Dr. Török az ellenem indított hadjáratából eddig mindig vesztesen jött ki, ez utóbbiért adnak teret számára azok a médiumok, amelyeknek épp az elnökválasztás miatt fontos ez a téma.

Egy, múlt heti, szintén a Népszavában megjelent cikkben a MOB főtitkára úgy fogalmazott, a 2024-es olimpia is téma lesz. A tagok valóban utólag akarnak szavazni a pályázat visszavonásáról?

Nincs ilyen alapszabályi vagy törvényi kötelezettség. A MOB már lezárta az olimpia ügyét. Levélben tájékoztattuk a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot Budapest közgyűlésének határozatáról. Thomas Bach, a NOB elnöke levélben igazolta vissza, hogy miközben sajnálják, és köszönik az erőfeszítéseket, tudomásul vették Budapest döntését és bíznak benne, hogy a jövőben egyszer újra megpróbálja Magyarország. A májusi közgyűlésen ez már nem lesz téma.

Ahogy említette, tisztújítás viszont biztosan lesz. Hallgat Dr. Törökre, lemond, vagy újra jelölteti magát elnöknek?

Természetesen újra indulok. Ezek a támadások csak még jobban megerősítenek.

Mire számít, lesz ellenfele? Úgy hírlik, korábbi főtitkára, Szabó Bence is pályázni fog.

Hivatalos ellenjelöltről egyelőre nincs információm, de demokráciában élünk. A MOB alapszabályában szerepelnek azok a feltételek, amely alapján bárki pályázhat. Aki az abban előírtaknak megfelelően teszi, az természetesen kihívóm lesz. Állok elébe.

(Nyitókép: Szabó Bence ex főtitkár, és Borkai Zsolt, amikor még váll, vállvetve dolgoztak Fotó: MTI)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Armed Catalan policemen, known as Mosso d'Esquadra pass by the FC Barcelona logo with a black ribbon and a message reading "We are all Barcelona" before the Spanish league footbal match FC Barcelona vs Real Betis at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 20, 2017.
Security barriers were put up at the entrances of the Camp Nou to stop vehicles after a deadly jihadist attack three days ago. An outcry has erupted on social media and in the press about the absence of bollards -- short, concrete posts to stop vehicles from driving onto sidewalks, with some people even demanding the  mayor's resignation for ignoring police recommendations for such preventive barriers. Drivers have ploughed on August 17, 2017 into pedestrians in two quick-succession, separate attacks in Barcelona and another popular Spanish seaside city, leaving 14 people dead and injuring more than 100 others / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.