Sport

Az utolsó körben veszítette el a vb-érmet a magyar gyorskoris

Liu Shaolin Sándor hatodik, Knoch Viktor pedig hetedik lett 1500 méteren a Rotterdamban zajló rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság szombati napján.

A nyolcfős fináléban néhány kör után megnyugodtak a kedélyek, azaz sokáig libasorban korcsolyáztak a versenyzők, az 500-on címvédő Liu Shaolin a harmadik, míg Knoch az utolsó pozícióban. Előbbi szinte végig megőrizte a helyét, de az utolsó körben kibontakozó harcban egyszer megbillent, emiatt ritmust vesztett, s egészen a hatodik helyig zuhant vissza.

A győzelmet Szin Da Vun szerezte meg, aki pályafutása negyedik vb-aranyát gyűjtötte be, az előző három diadalát a 2013-as debreceni vb-n aratta, többek között ezen a távon is. Másodikként a kanadai Samuel Girard ért célba, neki ez a harmadik vb-ezüstje, míg harmadik a szintén dél-koreai Szeo Ji Ra lett, aki első egyéni vb-érmének örülhetett.

A leghosszabb táv csatározásaiban érdekelt másik két magyar közül Liu Shaoangot kizárták az elődöntőben, míg a nőknél Jászapáti Petra a B döntőbe jutott, ahol a negyedik, összességében pedig a tizedik helyen végzett.

Nyitókép forrása: Róth Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik