Sport

Tavasszal biztosan nem rendezik meg az év legjobban várt bokszmeccsét

Amir Khan (amir khan)
Amir Khan (amir khan)

A feltételek egyelőre nem teljesültek, így biztosan nem rendezik meg a tervezett májusi időpontban a Manny Pacquiao-Amir Khan váltósúlyú világbajnoki profi ökölvívó-mérkőzést.

A Boksz Világszervezet (WBO) váltósúlyú övét birtokló Pacquiao menedzsmentje február végén jelentette be, hogy a szurkolók akarata szerint a fülöp-szigeteki sztár a brit bokszoló ellen lép legközelebb ringbe. Akkor még áprilisi időpontot jelöltek meg a csata időpontjául, később azonban ezt májusra módosították. Kedden viszont Bob Arum, Pacquiao meccsszervezője azt nyilatkozta a Los Angeles Timesnak, hogy a mérkőzésre felajánlott 38 millió dolláros összeget nem sikerült még előteremteni, így 2017 első félévében biztosan nem küzd meg egymással a két bokszoló.

Arum azt is elárulta, hogy a következő napokban Michael Koncz, Pacquiao tanácsadója előáll majd egy új ellenféllel, akivel júliusban küzdhetne meg a fülöp-szigeteki öklöző, ám ha ezt a bokszoló nem fogadja el, akkor nem tudnak mit tenni, várniuk kell, amíg a Khan elleni meccset sikerül tető alá hozni.

Pacquiao az egyetlen bokszoló, aki nyolc különböző súlycsoportban is vb-övet szerzett, eddigi 67 profi meccsén 59 győzelem, két döntetlen és hat vereség a mérlege. Az athéni olimpián ezüstérmes, a profik között korábban kisváltósúlyban és váltósúlyban is világbajnok Khan 35 profi meccsén négy vereség mellett 31 győzelmet aratott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik