Sport

Márton Anitában az Európa-bajnoki győzelem ellenére van némi hiányérzet

Márton Anita a világ idei legjobb teljesítményével rukkolt elő a belgrádi fedettpályás atléikai Európa-bajnokság döntőjében, 19,28 méteres teljesítménnyel nyerte meg a női súlylökés döntőjét. Ezzel megvédte a címét, egyszersmind a magyar atlétika 12. aranyérmét nyerte a torna történetében.

A 28 éves, olimpiai bronzérmes Márton Anita a győzelme után azt mondta, hogy maga a selejtező mindig nehezebb neki, mint maga a döntő, adta hírül a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ).

Délelőtt ismét gyomorgörccsel versenyeztem, szétesett a technikám, magammal cipeltem az esélyesség terhét, pedig rendszeresen járok sportpszichológushoz. A döntő előtti órákban próbáltam meditálni , fejben összerakni a mozgásomat

– mondta Európa-bajnokunk, akit aztán az első dobása nyugtatott meg igazán, mert saját bevallása szerint nem szokott ilyen jól kezdeni. Most 18,67 méterrel indította a finálét.

Örülök a világ idei legjobb dobásának, de sajnálom azt az 5 centimétert, ami az országos csúcshoz hiányzott.

Azt mondta, az utolsó dobáshoz ugyan már Európa-bajnokként állhatott oda, mégis teljes koncentrációval lépett a dobókörbe, nagyon szerette volna megdönteni a saját rekordját. Bár ez elmaradt, de így is nagyon boldog, hogy összejött a címvédés.

A pénteki nyitónapon volt még egy magyar érem: Zsivoczky-Farkas Györgyi harmadik lett az ötpróbázok versenyében.

Fotó: Róth Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik