Sport

A Fradi majdnem legyőzte a Győrt az NB I rangadóján

Ősszel a címvédő Győri Audi ETO KC hazai pályán 28-19-re győzte le a Ferencvárost, a budapesti csapatnak így volt mit törlesztenie szerdán, a női kézilabda NB I rangadóján. Elég sokat rontottak támadásban a csapatok a találkozó elején, a győrieknek például jó hét percbe telt, mire megszerezték az első góljukat Amorim révén.

A folytatásban is szoros volt a mérkőzés, a 17. percben is még 7-7 volt az állás, majd begyújtotta a rakétákat az ETO, Mörk találata után pedig 10-14 volt az állás. Szöllősi-Zácsikék ugyanakkor nagyot hajráztak, még volt labdájuk az egyenlítéshez is, az kimaradt, de ahogy alakult az első félidő második fele, ahhoz képest a 13-14-es állás teljesen rendben volt a Fradi szemszögéből nézve.

Ferencvárosi blokkal indult a második játékrész, dobott is ebből a Győr újabb három gólt, így megint négy találat volt a különbség (13-17). A négygólos differencia állandósodott pár percig, Bíró bravúrjainak köszönhetően azonban 20-24 után megkezdte a felzárkózást a Ferencváros, Schatzl góljával egyenlített, Szöllősi-Zácsik találatával pedig a vezetést is átvették a hazaiak (26-25).

A túloldalon Kissnek is voltak olyan védései, amik gyakorlatilag meccsben tartották az ETO-t, majd Groot egalizált, az utolsó három percnek 26-26-ról vágott neki a két csapat. Schatzl hetesére Amorim válaszolt, az utolsó támadás pedig a Ferencvárosé volt, időntúli szabaddobás lett belőle, fölé ment Szöllősi-Zácsik lövése, 28-28 lett a végeredmény.

Nadine Schatzl hazai oldalon 10 gólig jutott, ezzel ő volt a mezőny legeredményesebb játékosa. A túloldalon Nora Mörk 8 találattal zárt.

A győri csapat először nem nyert a bajnokságban, erre a 16. fordulóig kellett várni. A Ferencvárosnak 12 győzelem mellett van két veresége és ez volt az első döntetlenje.

Eredmény – női kézilabda NB I

FTC-Rail Cargo Hungaria – Győri Audi ETO KC 28-28 (13-14)
a legeredményesebb játékosok: Schatzl 10, Zácsik, Snelder 4-4, illetve Mörk 8, Broch 7, Amorim 5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik