Sport

Kósa Lajos: Sok esetben a világ nézi a hátunkat

Ezt a bővített mondatot a FIDESZ frakcióvezetője nem mint politikus, hanem mint a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke mondta. Mondjuk erre van is miért büszkének lennie.

Rövidpályás gyorskorcsolyázóink a jövő héten pénteken kezdődő rotterdami világbajnokságra készülnek. Ennek és néhány szponzorautó átvételének apropóján tartott a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) hétfőn sajtótájékoztatót.

Foglalkozzunk előbb a materiális javakkal: a szponzorációnak köszönhetően Heidum Bernadett, Jászapáti Petra, Keszler Andrea, Bácskai Sára Luca, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor és Burján Csaba vehette át egy-egy SEAT-kulcsát. Jászapátinak és Liu Shaoangnak még nincs jogosítványa, ők a szezont követően szeretnék megszerezni a vezetői engedélyt, így ők a kulcs mellé egyelőre nem kaptak négykerekűt.

Liu Shaolin Sándor (képen jobbra) a nagy örömködés után sporttematikában feltett kérdésünkre igazi profiként fogalmazott, mondván, ezen a szinten már minden apróságnak jelentősége van, az új autónak köszönhetően például több idő juthat majd az edzések közötti pihenésre.

Sokan azt kérdezik milyen érmet, érmeket várok magamtól? Azt szoktam mondani, hogy annak örülök, ha ki tudom hozni magamból a maximumot. Nem gondolom, hogy legnagyobb vetélytársam éppen az öcsém lenne. Együtt nőttünk fel, hála istennek ott van ő is a toppon, próbáljuk segíteni egymást és örülünk egymás sikereinek

– válaszolt a 24.hu esélylatolgató kérdésére a világbajnokságon 500 méteren címvédésre készülő Liu Shaolin Sándor.

Öccse az ugyanerről úgy vélekedett, hogy minimum a tavalyi összetett ötödik helyet szeretné megismételni.

Óriási dolog lenne, ha dobogóra állhatnék, de ennek érdekében bátyámmal nem taktikázunk. Nem osztjuk fel egymás között, hogy ki melyik versenyszámban segíti a másikat. A helyszínen eldől majd a kívánt taktika.

– fogalmazta meg elvárásait a négyszeres junior világbajnok Liu Shaoang (a képen balra).

Hogy manapság mekkora az elvárás a gyorskorcsolyázókkal szemben? Nos, Kósa Lajos, aki most nem pártpolitikus zakóban, hanem MOKSZ-elnökként jelent meg az eseményen beszédében kifejtette:

Néhány éve még csak reménykedtünk benne, de ma már sok esetben a világ nézi a mi hátunkat!

Egyébként igaza van, mert amit rövidpályás gyorskorcsolyázóink az utóbbi időben elértek, az káprázatos. Mellesleg úgy tűnik, az elnök úr által hátukra tett egyre nehezedő “zsákot” is elbírják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik