Sport

Hosszú Katinka avatta fel a vizes-világbajnokság medencéjét – videó

Kis lépés az emberiségnek, nagy lépés a vizes-vb-nek: ünnepélyes keretek között és sztárparádéval debütált a Duna Aréna.

Ahhoz képest, hogy a Gyárfás-érában háromszoros olimpiai bajnoknőnk 2015 óta nem vett részt semmilyen vizes-világbajnoksággal kapcsolatos eseményen mindenképp meglepetés, hogy kedd délelőtt megjelent a Dagálynál. Mit megjelent, Fürjes Balázs, az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos és Tarlós István főpolgármester ünnepélyes keretek között személyesen neki nyújtotta át a Duna Aréna jelképes kulcsát.

Tarlós István (b) és Fürjes Balázs (j) átadja a Duna Aréna jelképes kulcsát Hosszú Katinkának Fotó: MTI

Aztán Hosszú Katinka többek között Gyurta Dániellel, Bernek Péterrel, Cseh Lászlóval, Papp Biankával, és Verrasztó Evelynnel a medencét is kipróbálta. Merthogy már víz is van benne, így világ- és olimpiai bajnokaink beugrottak egy próbaúszásra a 2017-es budapesti vizes-világbajnokságra épülő Duna Aréna tízpályás bemelegítő medencéjébe.

Az eseményen a FINA-vezérkar részéről részt vett Cornel Marculescu ügyvezető – délelőtt még Orbán Viktorral és Seszták Miklóssal tárgyalt -, Gyárfás Tamás alelnök és a Magyar Úszószövetség elnöke, Bienerth Gusztáv is.

A szerződésben vállalt határidő előtt és költségkereten belül elkészült a nyári vizes világbajnokság központi létesítménye. Ez a nap az összefogásról, a magyar tehetségről és az ígéretek betartásáról szól

– jelentette ki az avatás alkalmával Fürjes Balázs, az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos a keddi ünnepélyes eseményen.

A Duna Aréna főépülete Fotó: MTI

A vizes-világbajnokságot eseményeit július 14-30 között rendezik meg Budapesten és Balatonfüreden.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik