Sport

Fűvel bukhatott meg a magyar válogatott játékos

A Magyar Antidopping Csoport (MACS) szerdán értesítette a Magyar Jégkorong Szövetséget (MJSZ), hogy az egyik válogatott játékos szervezetében tiltott szert találtak.

Ugyanezen a napon volt jelenése a Fehérvár AV19-nek az EBEL-ben, Sofron István azonban váratlanul nem korcsolyázott ki a jégre a Dornbirn elleni összecsapás előtt.

A mai napon Sofron István nem áll Benoit Laporte vezetőedző rendelkezésére, mert a játékos oldalán a mérkőzésen történő részvételhez szükséges alapvető feltételek maradéktalanul nem teljesültek

-írta közleményében a fehérvári klub. A Blikk most arról számolt be, hogy a játékos droggal bukhatott meg:

Már napok óta nyílt titok, hogy a válogatott játékos megbukott a doppingteszten, csak a B próba eredményét várják. A klubhoz közel állók számára és a hokiberkekben mostanra az is tudott, hogy marihuánafogyasztással bukott le. Ezt többen megerősítették már, persze nem a sajtó előtt, de az igaz­ság hamarosan úgyis kiderül

-idézi névtelen forrását a portál. Dr. Tiszeker Ágnes, a MACS vezetője korábban úgy nyilatkozott a 24.hu-nak:

Nem szúrópróbaszerű ellenőrzésen, hanem egy mérkőzést követően levett mintavétel volt, amelyben tiltott szert találtunk. Meg tudom erősíteni a pozitív eredményt. Arra várunk, hogy összeüljön a MACS illetékes bizottsága és meghozza az első fokú döntést. Itt meg kell hallgassuk a sportolót. Olyan kérdésekre kell válaszoljon, mint például hogyan jutott a szervezetében a tiltott szer, stb.. Ezt követően születik meg az első fokú ítélet, ami ha valamelyik félnek nem tetszik, lehet fellebbezni és másodfokra.

A vétkes játékos szélsőséges esetben akár kétéves eltiltást is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik