Sport

Cseh László: Tehetetlennek éreztem magam, és nem is tetszett az egész

Cseh László szokásával ellentétben külföldön készül az évre, edzőjével, Plagányi Zsolttal Tenerife felé veszik az irányt. A 31 éves klasszis a Nemzeti Sportnak nyilatkozva elmondta:

Az edzőm, Plagányi Zsolt, aki a tanítványaival járt már ott novemberben, azt mondta, nagyon jó hely, tényleg hasznos munkát végezhetünk kint. Nincsenek távolságok, minden gyalogosan bejárható, és a repülőút sem visz el túl sok időt, hiszen csak négyórás.

A négyszeres olimpiai ezüstérmes úszó speciális segítséget is igénybe vesz a felkészüléshez.

Sportpszichológushoz járok, a cél egyértelműen az, hogy a rajtkőre nyugodtabban álljak fel. Egyébként máris érzem a változást. Jelenleg azon dolgozunk, hogy felismerjem azokat a szituációkat, akár az uszodában, akár a hétköznapi életben, amelyek rombolhatják az önbizalmamat. Próbálom megfogadni a szakember tanácsát, így ha szembejön egy ilyen helyzet, igyekszem azt pozitívan megközelíteni – de már az is nagy változás, ha az ember felismeri az ilyen szituációkat, a következő lépcsőfok az, ha azokat megfelelően is kezeli.

Cseh László a magyar úszósportot megrázó botránysorozatról is szót ejtett:

Kicsit tehetetlennek éreztem magam, és nem is tetszett az egész: szerintem az úszóberkeken belül kellett volna mindent megbeszélnünk. Nekem is megvan a véleményem, de nem állok azzal a nyilvánosság elé, mindig is az volt az elvem, hogy házon belül oldjuk meg a gondokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik