Sport

Talmácsi Gábor újra a képernyőn

Talmácsi Gábor (Talmácsi Gábor)
Talmácsi Gábor (Talmácsi Gábor)
A 2007-ben gyorsasági világbajnoki címet szerző magyar pilóta ezúttal nem a motoron ül, hanem a stúdióban foglal majd helyet. A téma persze marad.

Talmácsi Gábornak a 2013-as éve nem úgy sikerült, ahogy tervezte. Előbb februárban a Superbike-vb Supersport kategóriájának ausztrál nyitófutama előtt bukott és szenvedett agyrázkódást, majd júniusban, a Portugál Nagydíjon robbant fel alatta a motorblokk.

Lassan gyógyult és lényegét tekintve kettétört versenyzői karrierje. Azóta fiatal tehetségekkel foglalkozik, őket menedzseli edzi.

A 2017-es éve viszont remekül indul, lévén mostantól teljesen új területre, a televíziózás világába merészkedik. Feladatát könnyíti, hogy marad a motorsportnál, kommentátorként dolgozik a jövőben, ő közvetíti márciustól a Spíler TV-n a MotoGP idei szezonját.

A 2007-ben világbajnoki címet szerző magyar pilóta a blikk.hu kérdésére elmondta, egy pillanatig sem gondolkodtam, azonnal igent mondtam a felkérésre.

Rengeteget kell tanulnom, hiszen ez szinte teljesen új feladat nekem. Persze a kommentátortársam, Mezei Dániel biztosan sokat segít majd, és minden fortélyt elleshetek tőle. A feladatom az lesz, hogy szakmai meglátásaimmal segítsem a nézőket és kulisszatitkokat áruljak el. Versenyzőként más szemszögből figyelem a futamokat, s igyekszem a rajongóknak olyasmit mondani, amit nem feltétlenül tudnak. Nagyon várom már a szezonkezdést

– fogalmazott Talmácsi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik