Sport

A korábbi klasszis szerint Xavi Sabaté nem Veszprém-szintű edző

Nem szerepel túl jól a Telekom Veszprém kézilabdacsapata a szezonban, így a Bajnokok Ligájában is akadozik a gépezet. Olyannyira, hogy a hétvégi, Barcelona elleni hazai vereség után csak az ötödik helyen áll a magyar bajnok az A csoportban, 4-4 győzelem és vereség mellett két döntetlenje van eddig.

A szurkolók részéről egyre több kritika éri Xavi Sabaté vezetőedzőt, aki egyre érthetetlenebb döntéseket hoz és túlhajtja a csapat húzóembereit annak ellenére is, hogy minden eddiginél mélyebb most a veszprémiek kerete. Ennek egyébként a legnagyobb bizonyítéka, hogy rendre a meccsek végére fogy el a magyar csapat lendülete.

Kedden Éles József, a veszprémiek korábbi magyar válogatott klasszisa nyilatkozott a Digi Sport Reggeli start c. műsorában, és ő is keményen bírálta Sabatét. Azt mondta, már az elején látszott, hogy a korábbi másodedzőnek túl nagy falat a Veszprém irányítása, nem is csengett jól a neve a kézilabdában, így a játékosok nem tudnak úgy felnézni rá, mint egy sztáredzőre.

Ennek ellenére, ha most én lennék az edző Veszprémben, duplán nyomnám a pedált, hogy megmutassam, én vagyok az egyik legjobb a világon

– mondta Éles, aki nagyot csalódna a spanyolban, ha feladná a küzdelmet.

Éles József nem tetetné még a csapatot, szerinte a BL-ben a negyedik-ötödik helyen juthatnak tovább, az egyenes kieséses szakaszban pedig oda-visszavágós párharcban bárkit le tudnak győzni. Kulcsfontosságú szerinte ugyanakkor a tavaszra nézve, hogy Aron Palmársson minél előbb felépüljön, ő az egyik motorja a Veszprémnek.

Sabaté megbízása egyébként csak a nyárig szól és a klub már meg is találta az utódját, Lubomir Vranjes érkezik majd a német Flensburgtól. A szerb származású svéd szakember lesz egyébként a magyar válogatott szövetségi kapitánya is.

Szerdán már jön az újabb kemény meccs a Veszprémnek, a Kiel otthonában játszanak a BL-ben. Októberben a magyar együttes 21-19-re verte a németeket, akik épp a Veszprém előtt állnak a csoportban.

Fotó: Europress/AFP/Sacha Schürmann

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik