Sport

Risztov Éva: A sport után is van élet. Szomorú lennék, ha nem lenne miért felkelnem

Risztov Éva (Array)
Risztov Éva (Array)

Risztov Éva volt a Sportreggeli című műsor vendége az M4 Sporton. Múlt héten szerdán szivárgott ki az információ az úszó visszavonulásáról, amit később ő maga is megerősített.

Rengeteget kaptam a sporttól, a sportolóktól, az edzőktől és a szurkolóktól, nagyon szép pályafutás volt az enyém. A sikert is nehéz feldolgozni, nem csak a kudarcot. A sportolókat fel kell készíteni a sikerre is, meg a kudarcra is. Hálás vagyok, hogy nem 19, hanem 26 évesen lettem olimpiai bajnok

-utalt arra a sportoló, hogy 19 éves korában egyszer már befejezte, majd három és fél évvel később kezdte újra a versenyzést.

Mi azt gondoljuk, szörnyű edzőtáborba járni, mondjuk Mexikóba vagy Amerikába. Hát az emberek kilencven százaléka a határon nem tud kilépni. Én elkezdtem az újrakezdésem után értékelni minden pillanatot. A londoni győzelem meghatározó az életem hátralévő részében. Azért kezdtem el úszni, hogy olimpiai bajnok legyek és az álom valóra vált. A sport után is van élet. Szomorú lennék, ha nem lenne miért felkelnem.

Risztov Éva 2005-ös első visszavonulásáig három világ- és öt Európa-bajnoki ezüstérmet nyert. Visszatérése után a nyíltvízi úszásra koncentrált, egy ezüsttel és egy bronzzal gazdagította Eb-s éremgyűjteményét.

2012-ben, Londonban olimpiai bajnok lett 10 kilométeren, tavaly Rióban 13.-ként ért célba ugyanezen a távon. A jövőben a TMC menedzseriroda sportdivíziójában dolgozik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik