Sport

Miklós Edit: Nagyon bepánikoltam

Miklós Edit január 15-én Altenmarkt-Zauchenseeben bukott óriásit, mentőhelikopterrel szállították kórházba, majd meg is műtötték. A Blikk készített vele interjút, melyben úgy nyilatkozott:

Egyelőre nehézkes a mozgás, mert mankóznom kell, de a jobb lábamat már 30 kilogrammig lehet terhelni, az eddigi tizenöt helyett, szóval tapasztalható javulás. Nincsenek fáj­dalmaim­ ez a legfontosabb, de nem erőltetem túl magam. A hét végén megyek vissza az ausztriai klinikára kontrollra. Az MR-felvétel és az orvos majd elmondja, mi a helyzet, és hogyan tovább. Hat hétig még biztosan mankóznom kell.

Az esés utáni percekre is visszaemlékezett az olimpiai hetedik síző:

A bukás utáni pillanatokban, amikor megláttam kifordulva a jobb térdkalácsom, és elképesztő fájdalmat éreztem, néhány pillanatig megfordult a fejemben, többé nem állhatok sílécre. Ráadásul akkor nagyon bepánikoltam, alig kaptam levegőt. Helikopterrel kórházba vittek, ahol nem tudták értelmezi a sérülésről készült MR-felvételt, aztán átmentünk a magánklinikára, ahol még aznap este megműtöttek. Már túl vagyok a nehezén. Egyszer újranéztem az esést, mert úgy voltam vele, ezt nem kerülhetem el, előbb-utóbb úgyis belefutnék valahol. Mit mondjak, nem volt szívderítő látvány, többé biztosan nem nézem végig a saját bukásomat.

Miklós Edit célja változatlanul a 2018-as pjongcsangi olimpián való részvétel. Számításai szerint szeptemberben újra sílécre állhat, ezt követően pedig a formába lendülés élvez majd prioritást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik