Sport

Fucsovics kiütéses győzelemmel jutott fináléba

Fucsovics Márton 6:0, 6:0-ra legyőzte a norvég Casper Ruudot a budapesti, 64 ezer euró összdíjazású ATP-challenger férfi tenisztorna elődöntőjében – számol be az MTI.

Még csak tíz perce tartott a meccs, de máris dupla brékelőnyben volt a 25 éves magyar játékos. A 18 esztendős ellenfél 22 perc alatt bukta el az első szettet, melyet követően rosszullétre hivatkozva ápolást kért.

Fucsovics a második játszmában sem engedélyezett gémet a norvégnak, a döntőben a volt top 10-es osztrák Jürgen Melzer lesz az ellenfele.

Keményebb meccsre számítottam, Ruud szerintem a tegnapi meccsen elfáradt, mivel fiatal játékosról van szó, az ő szervezete talán még nem bírja ezt a sorozatterhelést. Ezzel együtt nagyon jól játszottam, remekül mentek a szervák, minden bejött. A héten végig jobbkezesekkel játszottam, Melzer viszont balkezes, figyelnem kell a szerváira, mert máshogy csavarodnak a testemre. Szeretem balkezeseknek tenyeresre ütni a labdát, mert fonákon jobban kifarol, és nyitva marad a tenyeres oldal. Holnap meglátjuk, mennyire sikerül

-idézi Fucsovicsot az MTI.

Challengertorna, Budapest, férfi egyes, elődöntő, végeredmények:

Fucsovics Márton–Casper Ruud (norvég) 6:0, 6:0
Jürgen Melzer (osztrák)–Edward Corrie (brit) 6:4, 7:6 (7–5)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik