Sport

Komjádi-betegség: reagált az üzemeltető a klórgázos vádakra

Komjádi sportuszoda (Array)
Komjádi sportuszoda (Array)

Mi is megírtuk szerdán, hogy az Iron Aquatics edzését a klórgáz hiúsította meg a Komjádi uszodában. Hosszú Katinkáék azért fújták le a tréninget, mert a nap folyamán korábban többen is rosszul lettek.

Amikor télen felállítják a sátrat, fuldokolnak a gyerekek, novemberben súlyos mérgezés is történt. Az uszodában dolgozó ismerősömtől úgy tudom, hogy nincs vegyszeradagoló a szóban forgó medencénél, a klórt vödörből öntik bele, ami olykor megszalad. Ha benn van száz gyerek a medencében, természetesen felkavarják a leülepedett klórt, amikor úsznak, habzik mögöttük a víz

– fogalmazott az egyik szülő, akinek a gyermeke rendszeresen a Komjádiban tréningezik.

Blikk írta meg, hogy a Nemzeti Sportközpontok képviselői reagáltak a fenti vádakra:

 A Nemzeti Sportközpontok tájékoztatja a Császár-Komjádi Sportuszoda jelenlegi és leendő vendégeit, sportolóit, hogy az uszodában helyszíni ellenőrzést tartottak. A hatóságok az ellenőrzés során a helyszínen az uszoda vendégeit veszélyeztető hiányosságot nem tártak fel, a víz- és levegő minősége a hatósági előírásoknak maradéktalanul megfeleltek. Aklórgáz sem a medencevízből, sem más területről nem került a levegőbe. A Császár-Komjádi Sportuszoda jelenlegi üzemelése a vonatkozó jogszabályoknak és hatósági előírásoknak megfelelő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik