Sport

Hoki: elvertük Japánt

A divízió I/A világbajnokságra készülő magyar férfi jégkorong-válogatott az utolsó harmadban fordított és nyert 2-1-re Japán ellen Kojangban zajló négycsapatos torna első mérkőzésén.

A magyar válogatott számos fiatalt utaztatott ki a a dél-koreai tornára egyrészt, hogy rutinhoz juttassa őket, másrészt hogy kiderüljön, kire lehet esetleg stabilan számítani az április 22–28. között esedékes kijevi világbajnokságon.

jegkorongblog.hu úgy tudja, az egyel alattunk lévő divízió 1/B-s japán csapat is inkább fiatalokat vetett be, ezért előzetesen nem igazán lehetett sejteni a játékerejüket és  mérkőzés végeredményére sem mert volna fogadni senki, különösen úgy, hogy játékosainknak nem sok ideje volt átállni.

A helyszíni jelentések szerint a magyarok fittyet hányva a jetlagre domináltak az összecsapáson, sokáig azonban a legnagyobb helyzeteket is kihagyták. A japánok az első harmad végén szerezték meg a vezetést. A második felvonásban nem változott az eredmény, de a harmadikban nem egészen három perc alatt két gólt szereztünk, az elsőt Terbócs István, a másodikat Nagy Krisztián révén.

A találkozó statisztikájához hozzátartozik, hogy több mint kétszer annyit lőttünk kapura, mint ellenfelünk: 45:22.

Jégkorongtorna, Kojang, eredmény:

Magyarország-Japán 2-1 (0-1, 0-0, 2-0)
Góllövők: Terbócs István, Nagy Krisztián

További program:
péntek:
Magyarország-Koreai Köztársaság 11.00
szombat:
Magyarország-Dánia 5.00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik