Sport

A magyar játékosokat anyázta, most a csapattársuk lenne

Pénteken mi is beszámoltunk róla, hogy Alex Giorgetti a magyarra cserélné az olasz vízilabda-válogatottat. Az itáliai csapattal olimpiai ezüstérmes (2012), világbajnok (2011) és Európa-bajnoki bronzérmes (2014) pólós már Märcz Tamás szövetségi kapitányt is megkereste az ügyben.

A 29 éves Giorgetti édesanyja magyar, Budapesten született és itt tanulta meg a sportág alapjait, sőt, egy ideig játszott is az ob I-ben a Debrecen színeiben. Azt mondta, nagy álma válna valóra, ha a magyar nemzeti csapatban játszhatna,

ez a vízilabdában olyan szerinte, mint fociban a brazil válogatott.

Nem fogadta mindenki kitörő örömmel az ötletet. Földi László, a Vasas szakvezetője például arról beszélt az M4-en, hogy nem érti, miért kell egyik válogatottból átjárni a másikba, ő ennek nem híve. A vlv.hu szerint a válogatott több húzóemberének sem tetszik a dolog, sőt, elfogadhatatlannak tartják. A szombati Magyar Nemzetnek Hárai Balázs nyilatkozott is, egy nem túl kedves történetete elevenített fel Giorgettiről:

Amikor Kazanyban kikaptunk az olaszoktól, ő volt az a játékos, aki a vízben üvöltözve szidta az édesanyánkat, válogatott káromkodásokat vágva a fejünkhöz

– mondta Hárai, aki szerint bomlasztaná a csapatot Giorgetti érkezése.

A nemzetközi szövetségnek (FINA) még áldását kell adnia Giorgetti váltására, csak utána lehet arról beszélni, hogy kap-e meghívót, vagy sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik