Sport

Itt a világ legnehezebb kapitányi munkája: Eb-t, vb-t és olimpiát kell nyerni 3 év alatt

Christian Prokop lett az Európa-bajnok német férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A DHfK Leipzig vezetőedzőjének kinevezését pénteken jelentették be, a szerződése július 1-től öt évre szól, de már júniusban a portugálokkal és a svájciakkal vívandó Európa-bajnoki selejtezőkön is ő ül a kispadon.

A klubnál 2021-ig volt érvényben a megállapodása, ám a szövetség (DHB) 500 ezer eurót fizetett a lipcseieknek, hogy elengedjék.

Christian Prokop elődje, Dagur Sigurdsson már a januári, franciaországi világbajnokság előtt bejelentette, hogy a torna után távozik és a japán válogatott szakvezetője lesz. Az izlandi edző irányításával a németek megnyerték a tavalyi, lengyelországi Európa-bajnokságot, a Rio de Janeiró-i olimpián bronzérmet szereztek, az idei vb-n viszont nagy meglepetésre már a nyolcaddöntőben búcsúztak.

A 38 éves Prokoppal szemben jelentősek az elvárások, a szövetség vezetői ugyanis a 2018-as horvátországi Európa-bajnokság, a 2019-es, dán-német közös rendezésű világbajnokság, illetve a 2020-as tokiói olimpia megnyerését határozták meg célként.

Fotó: Europress/dpa/Jan Woitas

Ajánlott videó

Olvasói sztorik