Sport

Hiába óvott a Szeged, marad a Tatabánya elleni döntetlen

24.hu
24.hu

2017. 02. 03. 17:27

Korábban a témában:

Ismét helyben hagyta a Tatabánya-Szeged férfi bajnoki mérkőzés döntetlen végeredményét a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) pénteken. Az MKSZ honlapján megjelent indoklás szerint miután az első döntés óta a december 16-án rendezett mérkőzéssel és az esettel kapcsolatban nem vetődött fel új körülmény, az albizottság a januárival azonos dokumentumokat és körülményeket vette figyelembe, s a szegediek óvását elutasítva a pályán elért eredményt hagyta helyben. A döntés alapja, hogy a pályán született játékvezetői döntéssel szemben – függetlenül a döntés helytállóságától – óvás nem nyújtható be. A határozat nem jogerős.

Az NB I-es találkozót a szegediek azért óvták meg, mert szerintük az utolsó másodpercekben a hazaiak egyenlítő gólját követően olyan szabálytalanság történt a kezdőkörben, amely után kék lapot kellett volna adnia a játékvezetőnek, valamint hétméterest a szegedieknek. A szankciók elmaradtak, azaz játékvezetői műhiba történt a vendégek szerint.

A verseny-albizottság január elején hozott határozatát a fellebbviteli testület múlt kedden formai hibák miatt hatályon kívül helyezte, és új eljárás lefolyására kötelezte az elsőfokú bizottságot.

A MOL-Pick Szeged mérlege a találkozót megelőzően százszázalékos volt az NB I-ben.

A szegedi klub honlapján megjelent közleményben részletesen kifejtették, hogy fellebbezésük során a csaknem kilencoldalas beadványukban több új dologra is felhívták a figyelmet.

“A legfontosabb az volt, hogy a nemzetközi szövetség (IHF) szabálykönyvét nem jól fordították le, csatoltuk az Országos Fordító Iroda hivatalos fordítását – ami a mi igazunkat támasztotta alá -, illetve egy másik ország szövetségének a szabályát, ami teljesen eltér a magyar szövetség által lefordított szövegtől. A magyar szabálykönyv több helyen is hibás, eltér az IHF által meghatározott szabálytól, és ez a hibás fordítás miatt van” – írják állásfoglalásukban.

A csongrádiak hangsúlyozták, meglepődve vették tudomásul, hogy az MKSZ szerint az első döntés óta nem vetődött fel új körülmény. A hivatalos határozat kézhez vétele után újabb fellebbezést nyújt be a MOL-Pick Szeged.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 7.
A kormány bevándorlásról szóló plakátja a főváros VIII. kerületében, a Hungária körúton 2015. június 7-én. Több helyen megrongálták a plakátokat, ezért a Fidesz feljelentést tesz bűncselekményre felbujtás miatt. Németh Szilárd, az országgyűlési képviselője felszólította Szigetvári Viktort, az Együtt elnökét és párttársait, hogy "ne uszítsák tovább az embereiket ilyen agresszív és törvénytelen cselekedetek elvégzésére".
MTI Fotó: Marjai János
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.