Sport

Csötönyi Sándor megy, Erdei Madár Zsolt jön?

Az M4sport.hu úgy értesült, hogy Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség első embere felkérte Erdei “Madár” Zsoltot, hogy vállalja el a szervezet elnöki tisztségét. A lap megkereste Csötönyit és Erdeit, de mindketten azt mondták, hogy sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánják az információt.

Az amatőrként és profiként is világbajnok Erdei korábban pont az m4sporton mondta el véleményét az elnöki posztról.

Ha a boksztársadalom kilencven százaléka támogat… Elnökként nem tudom, hogy állnám meg a helyemet, Sanyi bácsi húsz éve irányítja a szövetséget. Ilyen felkérést még senkitől nem kaptam. Azt mondhatom, bárminemű felkérés érkezik, a legjobb tudásommal azon leszek, hogy a feladatot megoldjam. Próbálok diplomatikusan fogalmazni… Eddigi életemben is sok nehézséggel küzdöttem meg, és ha valamire ráharaptam, akkor mint egy buldog, nem eresztettem. Ha engem látnak a sportág megmentőjének, akkor tartozom annyival az ökölvívásnak, hogy az edzőkkel és a klubokkal karöltve megpróbálom megmenteni

– fogalmazott az amatőrök és a profik között is világbajnok ökölvívó.

Bokszberkekben egyöntetűen úgy gondolják, hogy Madár alkalmas a poszt betöltésére. Még az is elképzelhető, hogy ha Erdei lesz az elnök, Csötönyi tiszteletbeli elnökként marad a szövetségben.

Csötönyi Sándort egyre élesebb kritikák érik az utóbbi időben. Az ellenzék szócsöve Rácz Félix, a Felix Promotion profi istálló tulajdonosa, aki 12 pontban fogalmazta meg kéréseit a magyar ökölvívással kapcsolatban, és lemondásra szólította fel a 20 éve regnáló elnököt. A MÖSZ elnöke, akinek megbízása 2020-ig szól erre úgy reagált, Rácz Félix a saját háza táján söprögessen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik