Sport

Kézi-vb: Az aranyat nem adták oda előre a franciáknak

Vasárnap a házigazda francia válogatott szoros első félidő után győzte le 33-26-ra a norvégokat a kézilabda-világbajnokság döntőjében, a gall együttes így története során hatodszor nyerte meg a vébét. Ez volt az első nagy tornája a csapat élén a játékosként kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok Didiert Dinart-nak, aki rögtön aranyéremmel indított.

Mindenki azt gondolta, hogy majd simán megnyerjük a vébét. Külföldön sikerült, itthon akkor kötelező. Higgyék el: nem volt könnyű, fantasztikus teljesítmény kellett a csapattól, az aranyat nem adták oda előre. A döntőben én már elengedtem magam, meg akartam élni a finálé minden pillanatát. Amikor a végén a játékosok odajöttek hozzám, és azt mondták, köszönik, ahogy a csapatot irányítottam – az ilyen pillanatokért éri meg edzőnek lenni!

– mondta a L’Equipe-nek a francia válogatott szövetségi kapitánya.

Nikola Karabaticot választották meg a torna legértékesebb játékosának (MVP). Meghatottan nyilatkozott a francia sportlapnak.

„A korábbi generációk elérték, hogy merjünk nagyot álmodni: a legendákat akartuk követni. Fantasztikus élmény, hogy mekkora támogatás veszi körül ezt a sportágat. Erre nincsenek szavak. Büszke vagyok a csapat minden egyes tagjára.”

Egy kis Karabatic-show:

Azt kell mondjam, hogy a franciák jobbak voltak. De rohadtul büszke vagyok a srácokra. Lehet a jövőben majd bosszankodni is fogok, de most egyelőre csak iszonyatosan büszke vagyok. Egy napon majd mi is ott állunk, ahol most a franciák

– mondta Christian Berge, a norvégok kapitánya a norvég TV2-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik