Sport

A nőknél családon belül dől el az Australian Open

Serena és Venus Williams vívja a női döntőt az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, az év első Grand Slam-tornáján.

A hétszeres GS-győztes, 36 éves Venus Williams honfitársa, CoCo Vandeweghe ellen nyert a négy között, s 14 év után került ismét a fináléba Melbourne-ben.

Nagyon sokat jelent ez nekem – mindenekelőtt azért, mert ellenfelem nagyon jól játszott. Egész idő alatt védekeznem kellett. Ez több, mint amiről álmodtam

– kommentálta döntőbe jutását az amerikai játékos, aki karrierje 15. GS-fináléjára készülhet.

Ellenfele húga, a második helyen kiemelt, hatszoros Australian Open-győztes 35 éves Serena lesz, aki két sima játszmában, 50 perc alatt verte csütörtökön a nála mindössze egy esztendővel fiatalabb horvát Mirjana Lucic-Baronit.

Nem láttam Venus meccsét, de nagyon büszke vagyok rá. Ő a nővérem, aki inspirál, ő jelenti számomra a világot, az életet, számomra ő a minden. A döntővel a legszebb álmunk válik valóra. Ő a legkeményebb ellenfelem, senki nem vert meg olyan sokszor, mint ő. Mindegy, mi fog történni, mi már biztosan nyerünk. Biztosan egy Williams nyeri a bajnokságot.

– fogalmazott Serena Williams.

A szombati finálé lesz kettejük 28. egymás elleni mérkőzése, jelenleg Serena vezet 16-11-re. Legutóbb 2009-ben, Wimbledonban játszottak Grand Slam-döntőt, akkor Serena diadalmaskodott.

Amennyiben most is ő nyeri a döntőt, visszaveszi a világranglista első helyét a német Angelique Kerbertől, aki az idei tornán címvédőként már a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Serena Williams pályafutása 23. egyéni Grand Slam-győzelmére hajt, ha sikerül, egyedül lesz rekorder, jelenleg ugyanis a német Steffi Graffal közösen csúcstartó.

Australian Open, női egyes, elődöntő, eredmény:

nők:
S. Williams (amerikai, 2.)- Lucic-Baroni (horvát) 6:2, 6:1
V. Williams (amerikai, 13.)-Vandeweghe (amerikai) 6:7 (3:7), 6:2, 6:3

később:
férfiak: Stan Wawrinka (svájci, 4.)-Roger Federer (svájci, 17.) 9.30

Eredmények, elődöntő:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik