Sport

Mégis elfogadta a MOL-Pick Szeged óvását a szövetség

mol-pick szeged (mol-pick szeged)
mol-pick szeged (mol-pick szeged)

Elfogadta a MOL-Pick Szeged fellebbezését a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) fellebbviteli bizottsága, így újratárgyalják a Grundfos Tatabánya elleni, 18-18-as döntetlennel zárult mérkőzés hajrájában történteket.

A férfi NB I-es találkozót december 16-án játszották Tatabányán, s a szegedi klub azért óvott, mert az utolsó másodpercekben – szerinte – a hazaiak egyenlítő gólját követően olyan szabálytalanság történt a kezdőkörben, amely után kék lapot kellett volna adnia a játékvezetőnek, valamint hétméterest a szegedieknek. A szankciók elmaradtak, azaz játékvezetői műhiba történt a vendégek szerint.

A verseny albizottság január elején elutasította a szegediek óvását és helybenhagyta a pályán elért eredményt, arra hivatkozva, hogy a “pályán született játékvezetői ténydöntéssel szemben – függetlenül a ténydöntés helytállóságától – óvás nem nyújtható be”. Ám a fellebbviteli testület – a klub honlapjának beszámolója szerint – kedden hatályon kívül helyezte ezt a döntést, és új eljárás lefolyására kötelezte az első fokú bizottságot.

A MOL-Pick Szeged mérlege a találkozót megelőzően százszázalékos volt az NB I-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik