Sport

Eldőlt, hol folytatja Michelisz Norbert

Michelisz Norbert idén is a Honda gyári csapatánál versenyez a túraautó-világbajnokságon. Erről a 32 éves versenyző számolt be Facebook-oldalán.

Nagyon boldog vagyok, hogy 2017-ben is a Hondával versenyezhetek. Az első évem egy gyári csapatnál kicsit a beilleszkedésről, tanulásról is szólt, de a szezon második felében már fontos pillanatokban is sikerült előrelépnem, a kvalifikációkon rendre jó tempót mentem, és büszke vagyok a győzelmemre, amelyet a Honda hazai versenyén, Japánban értem el. Biztos vagyok benne, hogy olyan autóval és csapattal dolgozhatok majd, amelyek segítenek a célom valóra váltásában, hogy világbajnok legyek. Elértem azt a szintet, hogy készen álljak erre. Úgy gondolom, hogy Tiagóval és Ryóval az oldalamon nagyon erősek lehetünk az egész szezon során

-idézi Micheliszt a Honda hivatalos közleménye. A japán csapatnál a 2017-es szezonban Micsigami Rijo és Tiago Monteiro indul majd a korábbi Zengő-pilóta mellett.

Michelisz tavaly az utolsó métereken bukta el a világbajnoki bronzérmet a katari futamon, Yvan Müller elengedte Monteirót a cél előtt, így a portugál autóversenyző állhatott fel a dobogóra.

A Honda célja idén az egyéni és a gyártói vb-cím, a magyar versenyző tavaly csatlakozott a japán csapathoz, korábban három szezonon keresztül privát Civicet vezetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik