Élő Sport

Kézi-vb: legyőztük az olimpiai bajnokot, ott vagyunk a negyeddöntőben

Mivel a magyar férfi kézilabda-válogatott negyedik lett csoportjában, így a franciaországi kézilabda-világbajnokság negyeddöntőjében a Rióban olimpiai bajnoki címet szerző Dánia volt az ellenfele a nyolcaddöntőben.

A nemzeti együttes gyászkarszalagban lépett pályára, így emlékezve az Olaszországban buszbalesetet szenvedő magyarokra.

Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, tíz perc után elhúztunk 5-2-re. Mikler remekül kezdett a kapuban, a támadásban pedig jötte az átlövések. Az első félidő közepe után egyre közelebb jöttek a dánok, az utolsó öt percre fordulva pedig egalizáltak (11-11).

A szünetre mi vonultunk előnnyel (13-12). Az első félidő egyetlen negatívuma volt, hogy Mikkel Hansent nem tudtuk tartani, szinte egymaga tartotta meccsben őket.

A második játékrész elején sikerült továbbvinni az a játékot, mint az első harminc percben, sikerült végig két-három góllal vezetnünk. Mikler a kapuban parádézott, támadásban Lékai, Balogh és Dzsamali vitte a prímet. Sajnos sikerült őket felhoznunk, köszönhetően annak, hogy az emberelőnyünk során lövöldözték a gólokat, így az utolsó öt perc kezdetekor 24-24 állt az eredményjelzőn.

Szerencsére sem estünk össze, és végül 27-25-re nyertünk, a győzelmet bebiztosító gólt Császár lőtte néhány másodperccel a vége előtt.

Ellenfelünk a negyeddöntőben Norvégia lesz majd kedden.

Eredmény – Férfi kézilabda-világbajnokság, nyolcaddöntő

Magyarország – Dánia 27-25 (13-12)

II. félidő, 26-30. perc

Mikler hárította Mikkel Hansen lövését, de visszafújták. Magnus Landin kiegyenlített a szélről (24-24). Nem kerültünk emberelőnybe, pedig Baloghot leszedték a levegőben. Balogh csodagóljával 25-24 ide! Mikler védett, de hozzájuk került a labda, majd újra a magyar kapus a középpontban. Császár 26-24 és egy perc van hátra!!! 40 másodperccel a vége előtt dán időkérés. Mikkel Hansen azonnal belőtte (26-25), Sabté is kikérte az idejét, 22 másodperc van hátra. Kijöttek egész pályára, Császár bedobta. MEGNYERTÜK!!!!!

II. félidő, 21-25. perc

Magyar időkéréssel kezdődik az utolsó tíz perc. Bodó lövését ki tudta tolni Landin, az indítás után pedig Svan bedobta. Mikler a hatoson kívül ütközött a dánnal, szerencsére nem állították ki. Nöddesbo kapott két percet, ez az első dán kiállítás. Lékai azonnal büntetett is (23-20). Gyorsan lőttek egyet, és kapust is cseréltek, Green érkezett. A kimaradt helyzetünk után megint ők jöhettek, Damgaard talált helyet a rövidben (23-22). Belesáncoltak, Svan pedig kiegyenlített (23-23). Juhász belőtte a szélről, nagyon kellett (24-23).

II. félidő, 16-20. perc

Dzsamali lövése a sáncról pattant be (21-17), de ez kit érdekel? Időt is kértek gyorsan. Mikler hárított, de kaptak egy szabaddobást, Damgaard szépen bepörgette (21-18). Labdát szereztek, de a lövésük kijött a kapufáról. Dzsamali egy irányváltás után talált be, Svan gyorsan válaszolt is (22-19).

II. félidő, 11-15. perc

Mikler megint hárított, szerencsére nem fújták vissza a szabálytalanság miatt. Nagy lövését lesáncolták, Dzsamali bombáját már nem tudták (19-16). Mikler eksztázisban, ezúttal Mortensent babonázta meg. Lékai kicsit túlcifrázta, viszont megint kihagytak egy ziccert. Balogh, néggyel megyünk (20-16)! Szabálytalan zárást fújtak a dán beállósnál, de vissza is adtuk neki a labdát, Svan bevágta (20-17). Megint Mikler!!!

II. félidő, 6-10. perc

Nagy László leszedte, az indítás után pedig Harsányi begyalogolt vele (17-14), de azonnal válaszoltak (17-15). Juhászt kiküldték két percre, ez sem volt semmi. Svan ezúttal is kihasználta az ajtó-ablak ziccert (17-16).  Balogh karját megtámasztották, de semmit nem fújtak, szerencsére Landin az üres kapu mellé dobta. Bodó csapta be Mollgaardot, utána be is dobta (18-16). Mikler hárította a ziccert, Svan ejtése pedig a lécen landolt. Lékai forgácsolta szét a lécet.

II. félidő, 1-5. perc

Emberhátrányban kezdtük a második félidőt, kapus nélkül. Balogh óriási lövése Landinról pattant be, ők pedig gyorsan bedobták az üres kapura, Mikler nem ért vissza (14-13). Balogh nagyon bekezdett, passzívnál ráadásul (15-13). Svan nem teketóriázott, bedobta könnyen a szélről (15-14). Hetest kaptunk, de Landin védte Juhász büntetőjét. Mikler védett, Juhász pedig szép csel után vágta be (16-14).

Vége az első félidőnek

30 perc játék után 13-12-re vezet a magyar válogatott. A dánoknál egyszer sem volt az előny.

I. félidő, 26-30. perc

Hetest nem kaptunk, szerencsére ők is mellé lőtték. Bánhidit látták szabálytalannak a tunéziai bírók. Bánhidi megelőzte a beállót, Lékai pedig remek meglátás után üres bedobta az üresen hagyott kapuba (12-11). Sondergaard azonnal egalizált is (12-12). Ancsin távolról bebombázta a hosszú alsóba, esélye sem volt Landinnak (13-12). Bánhidit kiküldték két percre 17 másodperccel a vége előtt. Pedig semmi nem volt! Mortensen mellédobta a szélről. Sabaté még időt kért. Két másodperc alatt már semmit nem tudtunk csinálni.

I. félidő, 21-25. perc

Megint Mikkel Hansen, ki is egyenlítettek (8-8). Balogh fejelt össze Henrik Tofttal, ápolni kellett a szegedi játékost. Passzívnál Lékai, 9-8 ide. Mortensen szépen bepattintotta a rövidbe. Landin hárította Dzsamali próbálkozását, szerencsére Mikler is fogott egyet. Nagy csodálatos passza után Dzsamali talált be (10-9). Mikkel Hansen hatodik góljára Ancsin válaszolt (11-10), de rögtön utána egyenlít is Hansen (11-11).

I. félidő, 16-20. perc

Ligetvári kapott egy sárgát. Sondergaard verte meg ellenfelét, nem volt esélye a hárításra Miklernek (7-5). Lékai test mellől eleresztett lövése ezúttal bement (8-5). Nagy Lászlót kiküldték két percre. Fazekas jött be hetesre, beleért, de védeni nem tudott (8-6). Landin olvasta, hogy hova lövi majd Lékai. Dzsamali kis híján labdát lopott, Mikkel Hansen negyedik góljával pedig 8-7. Lékait eltüntetik, de csak szabaddobást adtak. Lejárt közben Nagy kiállítása. Dzsamali átlövése kipattant a kapufa tövéről.

I. félidő, 11-15. perc

Sondergaard vitte be könnyedén a szélről, miután rosszul védekeztünk (5-3). Előbb Lékai lövését sáncolták le, majd Bodó próbálkozása kerülte a felső sarkot. Mikkel Hansen emberrel a nyakán is gólt szerzett (5-4). Lékai test melletti bombája a kapufáról jött ki, Nagy lövése pedig a sáncról pattant be (6-4). Kidobják a dánok, az egyedül induló Juhász pedig nem is hibázott (7-4). Időt is kértek az északiak.

I. félidő, 6-10. perc

Mikler védése után Lékai nagyon szépen megverte egy az egyben ellenfelét, majd értékesítette a ziccert (4-1). Újfent a magyar kapus hárított egyet, Harsányi lövése viszont kipattant a kapufáról. Mikkel Hansen nagyon kilőtte a bal felsőt (4-2). Balogh harcolt ki egy hetest belülvédekezés után, Landin pedig kitolta Harsányi büntetőjét. Mivel oldalt ment ki, maradt nálunk a labda, Bodó gólt is szerzett belőle (5-2). Újabb lövést fogott Mikler, majd rossz volt Nagy indítása.

I. félidő, 1-5. perc

A mérkőzést kezdő Dánia első támadása kimaradt. Előbb Mikler védett, majd a szabaddobás utáni lövést Mikkel Hansen a kapufára dobta. Bodó hatalmas átlövésével vezetünk (1-0). Juhász labdát lopott, majd Nagy indítása után be is dobta (2-0). Mortensen a szélről befutva talált be (2-1). Balogh harcolt ki egy szabaddobást, Lékai pedig távolról szerzett gólt (3-1).

Himnuszok

Előbb a magyar, aztán a dán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik