Sport

Pont ilyen könnyed győzelemre vágyott a kéziválogatott

Gyakorlatilag pár perc után biztossá vált szerda délután, hogy nem kell majd aggódni a Szaúd-Arábia elleni mérkőzés alatt: a magyar kézilabda-válogatott kiütéses, 37-24-es győzelmet aratott a franciaországi világbajnokság C csoportjában. Chile után így a második kötelező mérkőzését is hozta Xavi Sabaté együttese.

A célunk a védelmünk, védekezésünk fejlesztése volt, ez sikerült is ezen a mérkőzésen. Sok labdát szereztünk, mindenki játszhatott, mindenki pihenhetett, ami fontos volt az utolsó csoportmérkőzésünk előtt. Mostantól a Fehéroroszország elleni találkozóra koncentrálunk

– mondta a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) Facebook-oldalának a szövetségi kapitány a mérkőzésről, az M4 Sportnak pedig arról beszélt, hogy több taktikai elemet is kipróbálhattak, mert továbbra sem tudni, hogy játszhat-e Nagy László.

A magyar csapat és az egész mezőny legeredményesebb játékosa Császár Gábor volt, ő 12 próbálkozásból 9 gólt szerzett. Ő is elégedetten értékelt.

„Szimpatikus csapat ellen léptünk pályára, olyan könnyű győzelmet szerettünk volna aratni, amelyet végül sikerült is. Örülök annak is, hogy jobb formába lendültem, jó úton haladunk, előreléptünk, készülünk tovább” – mondta Császár.

A magyar válogatott négy forduló alatt két-két győzelemnél és vereségnél jár. A csoportkör pénteken, a fehéroroszok elleni mérkőzéssel ér véget a Sabaté-csapat számára.

Eredmény – kézilabda vb, C csoport, 4. forduló

Magyarország – Szaúd-Arábia 37-24 (17-10)

Magyarország: Mikler – Gulyás 4, Szöllősi 2, Bodó 2, Lékai 4, Balogh Zs. 1, Juhász 3. Cserék: Fazekas (kapus), Schuch, Ligetvári 1, Császár 9, Harsányi 1, Jamali 2, Zubai 2, Bánhidi 4, Ancsin 2.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik