Sport

Kézi-vb: edzőmeccsnek beillő meccset nyert a magyar válogatott

A németek és a horvátok elleni vereség, valamint a Chile elleni győzelem után a csoport leggyengébb csapata, Szaúd-Arábia volt a magyar válogatott ellenfele a franciaországi világbajnokságon.

Xavi Sabaté együttese remekül kezdte a mérkőzést, tíz perc alatt el is húzott 7-1-re. A kapuban Mikler Roland parádézott, míg elöl ültek a támadások, amíg nem jött egyre apró kihagyás. Akkor labdákat szórtunk el, kapufákat lőttünk, és a védelmünk sem remekelt.

A félidő végére helyreállt a világ rendje, hat gólos előnnyel, 17-11-el sikerült pihenőre vonulni. A játék képe a második félidőre sem változott, végig kézben tartottuk az összecsapást. A kapuban ezúttal már Fazekas Nándor parádézott.

A szaúdiakról sokat elmond, hogy a bal szélről csak egy gólt tudtak szerezni, azt is két perccel a vége előtt. A vége végül egy 13 gólos siker, 37-24 lett.

A győzelem önbizalmat adhat, bár ebből a találkozóból messzemenő következtetéseket nem lehet levonni. Négy meccs után megvan a második sikerünk, a csoportkört pénteken Fehéroroszország ellen zárjuk. Ott is győzni kell, és akkor a hatos harmadik helyén zárunk.

Eredmény – Férfi kézilabda-világbajnokság, C csoport, 4. forduló

Szaúd-Arábia – Magyarország 24-37 (10-17)

2. FÉLIDŐ

26-30.PERC: Hiba itt is, ott is, majd egy szaúdi gól (21-32). Harsányi könnyedén lefüleli az indítást, Lékai visszaállítja a 12 gólos differenciát (21-33). A bal szélről továbbra sem megy nekik, egy szép összjáték után pedig Bánhidi köszönt be (21-34). Csoda történt, gólt szereztek a bal szélről, két perccel a vége előtt (22-34). Bánhidi a végére jött bele (22-35). al-Hadraui után megint Bánhidi köszönt be (23-36). Még lőnek egyet, akárcsak mi. Vége, 37-24-re nyertünk.

21-25. PERC: Ancsin lövi ki a jobb felsőt, és mivel meglökték a levegőben, ők is kapnak egy két percet. Egyenlő létszámnál betalálnak (20-30), majd kétszer is véd a kapusuk. Balogh is csak szerez egy gólt (20-31). al-Mohsin nagy igyekeztében belement, mi pedig labdát veszítünk. Hét perccel a vége előtt Ancsin is a kiállítás sorsára jut. Gyorsan el is adták, Bodó pedig nem tud góllal büntetni, a kapufát találta el. Fazekas megint bravúrt mutat be, Lékai pedig bedobta a ziccert (20-32).

16-20. PERC: Hiába dobják be, már a bírók belesípoltak. Utána megint nem megy nekik a szélről, Fazekas védett. Ott is egy védés, majd egy gól (17-28). Lékaitól ellopják a labdát, majd az induló szaúdi futás közben megsérül. Minden bizonnyal elszakadt a combizma. Kicsit túlvariáltuk, el is adtuk. Újfent kapus nélkül próbálkoznak, Fazekas viszont olvasta az átlövést. Ligetvári végigviszi, 29-17 ide. Időt kértek, ha ezt beszélték meg, akkor jól csinálták (18-29). Harsányi csücsülhet le két percre, gyorsan be is találnak (19-29).

11-15. PERC: Dzsamali ül le két percre, al-Mohsin pedig megint bebújt a védőink között (15-26). Elveszik tőlünk a labdát, majd Gulyás üti ki a labdát, így nem sikerült a keresztpasszuk. A jobb szélről most betaláltak, a kiállításunk pedig letelt (16-26). Bánhidi két emberrel a nyakán harcolt ki egy hetest, Császár most lövőcsel nélkül vágja be (16-27). Szétlőtték a felső lécet, a gyors indulás után ismét Császár (16-28). A kapusuk csúnyán nekiesett a kapufának, ápolni kell. A bal szélről megint nem tudták bedobni.

6-10. PERC: Zubai sajnos a vonalon állt, így a gólunk nem érvényes. A szaúdi ellépte, majd Ancsin bődületesen nagy góljával megvan a közte tíz (12-22). Belemenés, szépen zárt össze a védelmünk, elől pedig Császár simán bevitte (12-23). Időt is kérnek gyorsan. Továbbra is hét mezőnyjátékossal, kapus nélkül támadnak. al-Mohsin lazán betette (13-23), majd a Zubai elleni fault miatt emberelőnybe kerülünk, amelyet rögtön a Császár hetesgóllal indítunk (13-24). Megint al-Mohsin, láss csodát, a kapusuk pedig véd egyet. Bánhidi mezét letépik, de így is gólt szerez, megúszták a kiállítást (14-25). Fazekas védése után Zubai szerez újabb gólt (14-26).

1-5. PERC: Szaúdi támadással és Fazekas védéssel kezdődött a második félidő, kapust cserélt a válogatott. Szép bejátszás után al-Dzsanabi talált be (11-17). Bánhidivel szemben belül védekeztek, a hetest szépen értékesítette Császár (11-18). Ezt most szépen beejtette a szélsőjük, el kell ismerni (12-18). Dzsamali szépen húzta vissza a rövid sarokba (12-19). majd a túloldalon megvan a labdaszerzés Gulyástól, és a gól üres kapura (12-20). Megint ugyanezt eljátsszuk, csak most Ancsin (12-21).

1. FÉLIDŐ

Remekül kezdte a mérkőzést a magyar válogatott, az első tíz percben sikerült elhúzni 7-1-re, után viszont kapkodóvá vált a játékunk. Labdákat adtunk el, kapufákat lőttünk, így kicsit közelebb tudtak zárkózni az ázsiaiak. A félidő végére helyreállt a világ rendje, így sikerült hét gólos előnnyel, 17-10-el pihenőre vonulni.

26-30. PERC: Császár góllal indul az utolsó öt perc, majd Harsányi nem hibázott egy az egyben a kapussal (8-15). al-Mohsin a harmadik gólját szerzi már (9-15). Császár lövését olvasta a kapus. Üggyel-bajjal összeszedtük a labdát, majd Zubai szokatlan helyről, a bal szélről talált be, de válaszolnak is rá (10-16). Dzsamali bombája ellen nincs esélye a portásnak (10-17). Az utolsó támadásukat nem tudták befejezni, mert lejárt az idő, így 17-10-re vezet a magyar válogatott.

21-25. PERC: Dzsamali is kap egy két percet, a könyökével találta el a szaúdi nyakát. al-Salem szépen bújt be a védőink között (7-12). Támadásunkat nem tudtuk lövéssel befejezni, szerencsére Mikler továbbra is parádés a magyar kapuban. Sabaté időt kér. Szöllősi nehezen tudta összeszedni Bodó labdáját, végül a kapufára dobta. Rögtön utána Juhász szerzett labdát, és értékesítette a ziccert (7-13). Az eladott szaúdi labda után a negyedik lehetőségünket sem tudtuk bedobni üres kapura. al-Salemet nem tudjuk tartani (8-13).

16-20. PERC: Nagyon kapkodóvá vált a játékunk, de legalább az előnyt sikerült növelni 11-6-ra. Ziccereket rontunk, eladjuk a labdát, kapufát lövünk. Harsányi kapott egy ellenfelétől, jól eljátszotta a kiállítást, Császár pedig rögtön gólra váltotta a lehetőséget (6-12).

11-15. PERC: Szöllősit csak hetest érően tudták megállítani, Császár pedig magabiztosan értékesítette a büntetőt (2-8). Extraemberes támadás a szaúdiaktól, Mikler elsőre véd, másodjára tehetetlen (3-8). al-Salemet küldték ki két percre, magyar emberelőny, de Balogh lövése kimaradt. al-Mohsin emberhátrányban csökkenti négyre a szaúdi hátrányt (4-8).

6-10. PERC: al-Salem töri meg a szaúdi gólcsendet, de Gulyás szinte azonnal válaszolt (1-5). Bodó szerez labdát, Lékai pedig a kilences magasságából talált be (1-6). Blokkolt lövés, majd kimaradt dobás szaúdi oldalon, Juhász-gól a magyar csapattól (1-7). Zavar a szaúdi gépezetben, újabb labdaeladás, de Ligetvári a kapufát találja el. Időt kér ellenfelünk, bejött nekik, al-Abas megszerzi a második gólt (2-7).

1-5. PERC: Elindult a meccs, a magyar kapuban Mikler. Balogh hatalmas kapufája a találkozó első momentuma. Miklernek is megvan az első védése, a szaúdiaknál marad a labda, de nem tudnak gólt szerezni. Nem úgy a magyar válogatott, Gulyás váltotta gólra Balogh passzát (0-1). Mikler továbbra is remekel a kapunkban, az ellentámadásokból pedig Bodó kétszer is eredményes (0-3). Ott az újabb Mikler bravúr, most Juhász, aki tovább növeli az előnyt (0-4).

Lementek a himnuszok, most már tényleg pillanatokon belül kezdődik a találkozó. Pirosban a magyar csapat, fehérben az ellenfél.

Köszöntjük a kedves olvasókat! Perceken belül kezdődik a férfi kézilabda-válogatott negyedik mérkőzése a franciaországi világbajnokság. Az ázsiai ország ellen nem lehet más a cél, mint a győzelem!

Előzetes:

Minden bizonnyal a legkönnyebb mérkőzés vár a férfi nemzeti együttes a világbajnokságon, szerda kora délután ugyanis Szaúd-Arábia legjobbjaival mérkőzik meg Xavi Sabaté válogatottja.

A németek és a horvátok elleni vereség után ha nem is könnyen, de nyert Chile ellen a csapat, így nyugodtan készülhetett az újabb összecsapásra. A szaúdiak eddig mindhárom meccsüket elbukták, hol jobb, hol rosszabb játékkal. A horvátoktól öttel, a fehéroroszoktól hárommal kapta ki, viszont a németek ellen beleszaladtak egy 14 gólos zakóba.

A két nemzeti együttes eddig háromszor találkozott, mindháromszor a mieink hagyták el győztesen a pályát. Legutóbb három éve és egy napja, Tiszaújvárosban kaptuk el őket, akkor 29-24-re.

A magyar válogatott egy újabb győzelemmel nagy lépést tenne a továbbjutás felé, és közelebb kerülne a csoport harmadik helyéhez.

A férfi kézilabda-válogatott kerete

Kapusok: FAZEKAS Nándor (Balatonfüredi KSE), MIKLER Roland (Telekom Veszprém)
Jobbszélső: GULYÁS Péter (Telekom Veszprém), HARSÁNYI Gergely (Grundfos Tatabánya KC)
Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Telekom Veszprém), BALOGH Zsolt (Mol-Pick Szeged)
Irányítók: CSÁSZÁR Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém)
Beállók: BÁNHIDI Bence (Mol-Pick Szeged), SCHUCH Timuzsin (Telekom Veszprém), SZÖLLŐSI Szabolcs (Grundfos Tatabánya KC), ZUBAI Szabolcs (Mol-Pick Szeged)
Balátlövők: BODÓ Richárd (Mol-Pick Szeged), DZSAMALI Iman (Meskov Breszt, fehérorosz), LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém)
Balszélső: JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya KC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik