Hungary's centre back Mate Lekai (C) vies with Saudi Arabia's left wing Hassan Aljanabi (L) during the 25th IHF Men's World Championship 2017 Group C handball match Saudi Arabia vs Hungary on January 18, 2017 at the Kindarena in Rouen. / AFP PHOTO / CHARLY TRIBALLEAU
Sport

Kézi-vb: edzőmeccsnek beillő meccset nyert a magyar válogatott

24.hu
24.hu

2017. 01. 18. 13:51

Korábban a témában:

A németek és a horvátok elleni vereség, valamint a Chile elleni győzelem után a csoport leggyengébb csapata, Szaúd-Arábia volt a magyar válogatott ellenfele a franciaországi világbajnokságon.

Xavi Sabaté együttese remekül kezdte a mérkőzést, tíz perc alatt el is húzott 7-1-re. A kapuban Mikler Roland parádézott, míg elöl ültek a támadások, amíg nem jött egyre apró kihagyás. Akkor labdákat szórtunk el, kapufákat lőttünk, és a védelmünk sem remekelt.

A félidő végére helyreállt a világ rendje, hat gólos előnnyel, 17-11-el sikerült pihenőre vonulni. A játék képe a második félidőre sem változott, végig kézben tartottuk az összecsapást. A kapuban ezúttal már Fazekas Nándor parádézott.

A szaúdiakról sokat elmond, hogy a bal szélről csak egy gólt tudtak szerezni, azt is két perccel a vége előtt. A vége végül egy 13 gólos siker, 37-24 lett.

A győzelem önbizalmat adhat, bár ebből a találkozóból messzemenő következtetéseket nem lehet levonni. Négy meccs után megvan a második sikerünk, a csoportkört pénteken Fehéroroszország ellen zárjuk. Ott is győzni kell, és akkor a hatos harmadik helyén zárunk.

Eredmény – Férfi kézilabda-világbajnokság, C csoport, 4. forduló

Szaúd-Arábia – Magyarország 24-37 (10-17)

2. FÉLIDŐ

26-30.PERC: Hiba itt is, ott is, majd egy szaúdi gól (21-32). Harsányi könnyedén lefüleli az indítást, Lékai visszaállítja a 12 gólos differenciát (21-33). A bal szélről továbbra sem megy nekik, egy szép összjáték után pedig Bánhidi köszönt be (21-34). Csoda történt, gólt szereztek a bal szélről, két perccel a vége előtt (22-34). Bánhidi a végére jött bele (22-35). al-Hadraui után megint Bánhidi köszönt be (23-36). Még lőnek egyet, akárcsak mi. Vége, 37-24-re nyertünk.

21-25. PERC: Ancsin lövi ki a jobb felsőt, és mivel meglökték a levegőben, ők is kapnak egy két percet. Egyenlő létszámnál betalálnak (20-30), majd kétszer is véd a kapusuk. Balogh is csak szerez egy gólt (20-31). al-Mohsin nagy igyekeztében belement, mi pedig labdát veszítünk. Hét perccel a vége előtt Ancsin is a kiállítás sorsára jut. Gyorsan el is adták, Bodó pedig nem tud góllal büntetni, a kapufát találta el. Fazekas megint bravúrt mutat be, Lékai pedig bedobta a ziccert (20-32).

16-20. PERC: Hiába dobják be, már a bírók belesípoltak. Utána megint nem megy nekik a szélről, Fazekas védett. Ott is egy védés, majd egy gól (17-28). Lékaitól ellopják a labdát, majd az induló szaúdi futás közben megsérül. Minden bizonnyal elszakadt a combizma. Kicsit túlvariáltuk, el is adtuk. Újfent kapus nélkül próbálkoznak, Fazekas viszont olvasta az átlövést. Ligetvári végigviszi, 29-17 ide. Időt kértek, ha ezt beszélték meg, akkor jól csinálták (18-29). Harsányi csücsülhet le két percre, gyorsan be is találnak (19-29).

11-15. PERC: Dzsamali ül le két percre, al-Mohsin pedig megint bebújt a védőink között (15-26). Elveszik tőlünk a labdát, majd Gulyás üti ki a labdát, így nem sikerült a keresztpasszuk. A jobb szélről most betaláltak, a kiállításunk pedig letelt (16-26). Bánhidi két emberrel a nyakán harcolt ki egy hetest, Császár most lövőcsel nélkül vágja be (16-27). Szétlőtték a felső lécet, a gyors indulás után ismét Császár (16-28). A kapusuk csúnyán nekiesett a kapufának, ápolni kell. A bal szélről megint nem tudták bedobni.

6-10. PERC: Zubai sajnos a vonalon állt, így a gólunk nem érvényes. A szaúdi ellépte, majd Ancsin bődületesen nagy góljával megvan a közte tíz (12-22). Belemenés, szépen zárt össze a védelmünk, elől pedig Császár simán bevitte (12-23). Időt is kérnek gyorsan. Továbbra is hét mezőnyjátékossal, kapus nélkül támadnak. al-Mohsin lazán betette (13-23), majd a Zubai elleni fault miatt emberelőnybe kerülünk, amelyet rögtön a Császár hetesgóllal indítunk (13-24). Megint al-Mohsin, láss csodát, a kapusuk pedig véd egyet. Bánhidi mezét letépik, de így is gólt szerez, megúszták a kiállítást (14-25). Fazekas védése után Zubai szerez újabb gólt (14-26).

1-5. PERC: Szaúdi támadással és Fazekas védéssel kezdődött a második félidő, kapust cserélt a válogatott. Szép bejátszás után al-Dzsanabi talált be (11-17). Bánhidivel szemben belül védekeztek, a hetest szépen értékesítette Császár (11-18). Ezt most szépen beejtette a szélsőjük, el kell ismerni (12-18). Dzsamali szépen húzta vissza a rövid sarokba (12-19). majd a túloldalon megvan a labdaszerzés Gulyástól, és a gól üres kapura (12-20). Megint ugyanezt eljátsszuk, csak most Ancsin (12-21).

1. FÉLIDŐ

Remekül kezdte a mérkőzést a magyar válogatott, az első tíz percben sikerült elhúzni 7-1-re, után viszont kapkodóvá vált a játékunk. Labdákat adtunk el, kapufákat lőttünk, így kicsit közelebb tudtak zárkózni az ázsiaiak. A félidő végére helyreállt a világ rendje, így sikerült hét gólos előnnyel, 17-10-el pihenőre vonulni.

26-30. PERC: Császár góllal indul az utolsó öt perc, majd Harsányi nem hibázott egy az egyben a kapussal (8-15). al-Mohsin a harmadik gólját szerzi már (9-15). Császár lövését olvasta a kapus. Üggyel-bajjal összeszedtük a labdát, majd Zubai szokatlan helyről, a bal szélről talált be, de válaszolnak is rá (10-16). Dzsamali bombája ellen nincs esélye a portásnak (10-17). Az utolsó támadásukat nem tudták befejezni, mert lejárt az idő, így 17-10-re vezet a magyar válogatott.

21-25. PERC: Dzsamali is kap egy két percet, a könyökével találta el a szaúdi nyakát. al-Salem szépen bújt be a védőink között (7-12). Támadásunkat nem tudtuk lövéssel befejezni, szerencsére Mikler továbbra is parádés a magyar kapuban. Sabaté időt kér. Szöllősi nehezen tudta összeszedni Bodó labdáját, végül a kapufára dobta. Rögtön utána Juhász szerzett labdát, és értékesítette a ziccert (7-13). Az eladott szaúdi labda után a negyedik lehetőségünket sem tudtuk bedobni üres kapura. al-Salemet nem tudjuk tartani (8-13).

16-20. PERC: Nagyon kapkodóvá vált a játékunk, de legalább az előnyt sikerült növelni 11-6-ra. Ziccereket rontunk, eladjuk a labdát, kapufát lövünk. Harsányi kapott egy ellenfelétől, jól eljátszotta a kiállítást, Császár pedig rögtön gólra váltotta a lehetőséget (6-12).

11-15. PERC: Szöllősit csak hetest érően tudták megállítani, Császár pedig magabiztosan értékesítette a büntetőt (2-8). Extraemberes támadás a szaúdiaktól, Mikler elsőre véd, másodjára tehetetlen (3-8). al-Salemet küldték ki két percre, magyar emberelőny, de Balogh lövése kimaradt. al-Mohsin emberhátrányban csökkenti négyre a szaúdi hátrányt (4-8).

6-10. PERC: al-Salem töri meg a szaúdi gólcsendet, de Gulyás szinte azonnal válaszolt (1-5). Bodó szerez labdát, Lékai pedig a kilences magasságából talált be (1-6). Blokkolt lövés, majd kimaradt dobás szaúdi oldalon, Juhász-gól a magyar csapattól (1-7). Zavar a szaúdi gépezetben, újabb labdaeladás, de Ligetvári a kapufát találja el. Időt kér ellenfelünk, bejött nekik, al-Abas megszerzi a második gólt (2-7).

1-5. PERC: Elindult a meccs, a magyar kapuban Mikler. Balogh hatalmas kapufája a találkozó első momentuma. Miklernek is megvan az első védése, a szaúdiaknál marad a labda, de nem tudnak gólt szerezni. Nem úgy a magyar válogatott, Gulyás váltotta gólra Balogh passzát (0-1). Mikler továbbra is remekel a kapunkban, az ellentámadásokból pedig Bodó kétszer is eredményes (0-3). Ott az újabb Mikler bravúr, most Juhász, aki tovább növeli az előnyt (0-4).

Lementek a himnuszok, most már tényleg pillanatokon belül kezdődik a találkozó. Pirosban a magyar csapat, fehérben az ellenfél.

Köszöntjük a kedves olvasókat! Perceken belül kezdődik a férfi kézilabda-válogatott negyedik mérkőzése a franciaországi világbajnokság. Az ázsiai ország ellen nem lehet más a cél, mint a győzelem!

Előzetes:

Minden bizonnyal a legkönnyebb mérkőzés vár a férfi nemzeti együttes a világbajnokságon, szerda kora délután ugyanis Szaúd-Arábia legjobbjaival mérkőzik meg Xavi Sabaté válogatottja.

A németek és a horvátok elleni vereség után ha nem is könnyen, de nyert Chile ellen a csapat, így nyugodtan készülhetett az újabb összecsapásra. A szaúdiak eddig mindhárom meccsüket elbukták, hol jobb, hol rosszabb játékkal. A horvátoktól öttel, a fehéroroszoktól hárommal kapta ki, viszont a németek ellen beleszaladtak egy 14 gólos zakóba.

A két nemzeti együttes eddig háromszor találkozott, mindháromszor a mieink hagyták el győztesen a pályát. Legutóbb három éve és egy napja, Tiszaújvárosban kaptuk el őket, akkor 29-24-re.

A magyar válogatott egy újabb győzelemmel nagy lépést tenne a továbbjutás felé, és közelebb kerülne a csoport harmadik helyéhez.

A férfi kézilabda-válogatott kerete

Kapusok: FAZEKAS Nándor (Balatonfüredi KSE), MIKLER Roland (Telekom Veszprém)
Jobbszélső: GULYÁS Péter (Telekom Veszprém), HARSÁNYI Gergely (Grundfos Tatabánya KC)
Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Telekom Veszprém), BALOGH Zsolt (Mol-Pick Szeged)
Irányítók: CSÁSZÁR Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém)
Beállók: BÁNHIDI Bence (Mol-Pick Szeged), SCHUCH Timuzsin (Telekom Veszprém), SZÖLLŐSI Szabolcs (Grundfos Tatabánya KC), ZUBAI Szabolcs (Mol-Pick Szeged)
Balátlövők: BODÓ Richárd (Mol-Pick Szeged), DZSAMALI Iman (Meskov Breszt, fehérorosz), LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém)
Balszélső: JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya KC)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.