Sport

Így szól a kiesett Babos Tímea magyarázata: “fejben nagy gödörben vagyok”

Sajnálom nagyon! Sajnos fejben elég nagy gödörben vagyok…A tavalyi US Open óta elveszítettem picit a fonalat…Rengeteget készülök és edzek, de sajnos most hullámvölgy van. Nem a játékommal van a baj…Az utóbbi időben elég negatív vagyok, pedig az edzéseken egyre jobban megy a játék. A mai meccs is csak egy kínszenvedés volt…Annyira izgultam és annyira leblokkoltam…Nem tudtam mit tenni, sajnos

– nyilatkozta honlapjának a magyar játékos, miután az Australian Open női egyesének első fordulójában 7:6, 6:4-re kikapott az amerikai Nicole Gibbstől. Úgy látszik az sem dobta fel, hogy négy napja még tornát nyert Sydneyben – igaz, az orosz Anasztaszija Pavljucsenkovával párosban.

Mindez azért is szomorú, mert míg Babos Tímeát az előkelő 25. helyen emelték ki a rendezők, addig Gibbs a 90. helyre került.

Aztán a mérkőzés alatt nemhogy a magyar teniszező felé domborodott volna ki ez a különbség, hanem az 55 perces első szettben amerikai játékos 1:1 után két gémet is 0-ra nyert, először brékelte Babost, majd előnyét simán meg is őrizte. Bár teniszezőnk eztán még visszakapaszkodott, de a rövidítésben elvesztette az első játszmát.

 

A magyar játékos a második szettet 6:4-re vesztette el köszönhetően annak, hogy dekoncentrált volt. Az egész meccsen rosszabbul adogatott ellenfelénél, hat kettőshibát is vétett. Marad a páros.

A világranglistán 28. Babos tavaly a második fordulóban kapott ki a svájci Belinda Bencictől és élete második Grand Slam-versenyén indulhat el kiemeltként.

Australian Open, 16,5 millió dollár, női egyes, első forduló, eredmény:

Nicole Gibbs (amerikai)-Babos Tímea (25.) 7:6 (7-3), 6:4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik