Sport

Pár napja adták át, meccs közben omlott be a sportcsarnok teteje

Beomlott egy pár napja átadott sportlétesítmény tetőszerkezete a kelet-csehországi Ceská Trebová városban, éppen miközben egy floorball-bajnokság zajlott az épületben, de szerencsére nem sérült meg senki komolyabban – közölte vasárnap a helyi floorballklub vezetője.

Mintegy 80 ember tartózkodott az új sportlétesítményben a baleset előtt szombat este 9 óra körül. Mindenkinek sikerült kimenekülni, mielőtt a tetőszerkezet darabjai a földre hullottak. Két 16 év körüli fiú – mindkettő a floorball-bajnokság résztvevője – könnyebb sérüléseket szenvedett menekülés közben, őket a közeli kórházban látták el.

Egyelőre nem világos, hogy miért omlott be a tető olyan hirtelen – nyilatkozta újságíróknak Tomas Fris, a sportlétesítmény tervezője, hozzátéve, hogy az építkezés során minden előírásnak eleget tettek. A tervező kizártnak tartotta, hogy a tetőn felgyülemlett 25 centiméteres hó okozta volna az omlást.

A sportlétesítményt Pardubice régió építtette 58 millió cseh koronából (660 millió forint), és január 2-án vették használatba.

A floorball-bajnokságot – másik megfelelő pálya híján – el kellett halasztani, csakúgy, mint a létesítmény vasárnap délutánra tervezett ünnepélyes megnyitóját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik