Sport

Miklós Editnek tropára ment a térde

Miklós Edit vasárnap délelőtti óriási bukását és kórházba szállítását követően azonnal orvosok vették kezelésbe. Először visszarakták a helyére az ízületből teljesen kifordult jobb térdét, majd felderítették a bőséges bevérzés forrását. Ezt követően a további, pontos diagnózis felállításához MR-vizsgálatra szállították. Ekkor lesiklónőnk már túl volt az első megrázkódtatáson, viccelődni is tudott, és elmesélte, pontosan ő mit érzett.

Az első becsapódás után annyira megütöttem a lábamat, hátamat, hogy levegőt sem kaptam, majd sokkos állapotba kerültem a fájdalomtól, de végig az eszméletemnél voltam

– fogalmazott Miklós Edit, aki nyilván sejtette, hogy nagy a baj, de még nem tudta pontosan, hogy a vizsgálat bő fél óra múlva

keresztszalag-szakadást, porcsérülést és ahol a szalag tapadt, törést állapít meg nála a jobb térdén.

Az esésről készült videó felvételt látva öröm az ürömben, hogy szerencsére más sérülést nem szenvedett. Törhetett volna még a keze, kificamodhatott volna még a válla, de megúszta. Ettől függetlenül ez a diagnózis is azt jelenti, hogy a lesikló világkupa sorozatban történelmi ötödik helyen álló magyar versenyzőnőre

legalább fél év kihagyás vár. Kijelenthető, véget ért számára a szezon, így sajnos nem lehet ott a februári világbajnokságon, pedig éremesélyekkel utazott volna St. Moritzba. A következő idényre épülhet fel teljesen.

Ebben a kórházban csak a diagnózist állították fel, majd rögzítették a térdét és helikopterre tették Editet, hogy átszállítsák egy Insbruck melletti magánklinikára, ahol előző sérülése alkalmával is műtötték a lábát. Mint korábbi sérülése után, úgy ezúttal is Dr. Schenk professzor kezeli klasszisunkat.

Klasszisunk egy képpel üzent a szurkolóknak:

Dr. Kaszó Klára, a síszövetség elnöke elmondta, hogy Stefan Abplanalp, Miklós Edit edzője arról beszélt, hogy ő még ilyen kemény csajjal nem találkozott:

Mások ilyen esés és sérülés után elájulnak, ő eszméleténél maradt. Reménykeltő az is Edit kifejezetten jó kondícióban van, ami szintén segítheti a felépülést.

Edzője arról is beszélt, hogy egy meredekebb részen történik mindez, akkor nem lett volna baleset.

Tavaly pont ennél a szakasznál hibázott Edit, de akkor nem bukott. Most kiváló tempóban és jó pozícióban érkezett ehhez a szakaszhoz. A jobb lábára erősebben terhelt, és a bal léce megakadt a hóban. Ha egy meredekebb szakaszon történt volna ez, akkor  nem lett volna baleset. Mivel lapos volt ez a szakasz, erős becsapódás következett.

Miklós Edit Innsbruck felé, a helikopterből is üzent:

Edit kemény lány. Konok, székely. Az előző sérüléséből is felállt, ebből is fel fog! Lesz ő még pódiumon! Szurkolunk neki!

Zauchensee, lesikló világkupa, végeredmény:

1. SCHEYER Christine (osztrák) 1:21.15
2. WEIRATHER Tina (lichtensteini) 1:21.54 +0.39
3. WILES Jacqueline (amerikai) 1:21.69 +0.54

Ajánlott videó

Olvasói sztorik