Sport

Miklós Editnek tropára ment a térde

Kálnoki Kis Attila
Kálnoki Kis Attila

sportújságíró. 2017. 01. 15. 15:10

Miklós Edit vasárnap délelőtti óriási bukását és kórházba szállítását követően azonnal orvosok vették kezelésbe. Először visszarakták a helyére az ízületből teljesen kifordult jobb térdét, majd felderítették a bőséges bevérzés forrását. Ezt követően a további, pontos diagnózis felállításához MR-vizsgálatra szállították. Ekkor lesiklónőnk már túl volt az első megrázkódtatáson, viccelődni is tudott, és elmesélte, pontosan ő mit érzett.

Az első becsapódás után annyira megütöttem a lábamat, hátamat, hogy levegőt sem kaptam, majd sokkos állapotba kerültem a fájdalomtól, de végig az eszméletemnél voltam

– fogalmazott Miklós Edit, aki nyilván sejtette, hogy nagy a baj, de még nem tudta pontosan, hogy a vizsgálat bő fél óra múlva

keresztszalag-szakadást, porcsérülést és ahol a szalag tapadt, törést állapít meg nála a jobb térdén.

Az esésről készült videó felvételt látva öröm az ürömben, hogy szerencsére más sérülést nem szenvedett. Törhetett volna még a keze, kificamodhatott volna még a válla, de megúszta. Ettől függetlenül ez a diagnózis is azt jelenti, hogy a lesikló világkupa sorozatban történelmi ötödik helyen álló magyar versenyzőnőre

legalább fél év kihagyás vár. Kijelenthető, véget ért számára a szezon, így sajnos nem lehet ott a februári világbajnokságon, pedig éremesélyekkel utazott volna St. Moritzba. A következő idényre épülhet fel teljesen.

Ebben a kórházban csak a diagnózist állították fel, majd rögzítették a térdét és helikopterre tették Editet, hogy átszállítsák egy Insbruck melletti magánklinikára, ahol előző sérülése alkalmával is műtötték a lábát. Mint korábbi sérülése után, úgy ezúttal is Dr. Schenk professzor kezeli klasszisunkat.

Klasszisunk egy képpel üzent a szurkolóknak:

Dr. Kaszó Klára, a síszövetség elnöke elmondta, hogy Stefan Abplanalp, Miklós Edit edzője arról beszélt, hogy ő még ilyen kemény csajjal nem találkozott:

Mások ilyen esés és sérülés után elájulnak, ő eszméleténél maradt. Reménykeltő az is Edit kifejezetten jó kondícióban van, ami szintén segítheti a felépülést.

Edzője arról is beszélt, hogy egy meredekebb részen történik mindez, akkor nem lett volna baleset.

Tavaly pont ennél a szakasznál hibázott Edit, de akkor nem bukott. Most kiváló tempóban és jó pozícióban érkezett ehhez a szakaszhoz. A jobb lábára erősebben terhelt, és a bal léce megakadt a hóban. Ha egy meredekebb szakaszon történt volna ez, akkor  nem lett volna baleset. Mivel lapos volt ez a szakasz, erős becsapódás következett.

Miklós Edit Innsbruck felé, a helikopterből is üzent:

Edit kemény lány. Konok, székely. Az előző sérüléséből is felállt, ebből is fel fog! Lesz ő még pódiumon! Szurkolunk neki!

Zauchensee, lesikló világkupa, végeredmény:

1. SCHEYER Christine (osztrák) 1:21.15
2. WEIRATHER Tina (lichtensteini) 1:21.54 +0.39
3. WILES Jacqueline (amerikai) 1:21.69 +0.54
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

MALAGA, SPAIN - MAY 21: Head Coach, Zinedine Zidane of Real Madrid celebrates their championship with his players after the La Liga final match between Malaga and Real Madrid at La Rosaleda Stadium on May 21, 2017 in Malaga, Spain. Burak Akbulut / Anadolu Agency
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.