Sport

Miklós Edit: A sérülés benne van, nem szabad ettől félnünk

Miklós Edit vasárnap, az alpesi sí Világkupa altenmarkt-zauchensee-i lesiklóversenyének edzése közben esett nagyot, és a közeli kórházban kiderült, hogy a jobb térdében elszakadt a keresztszalag. Már Innsbruckba szállították, ahol az a specialista műti majd meg, aki korábban is operálta már egy térdsérülése alkalmával.

Miklós Edit óriási bukása:

Az RTL Klub Fókusz c. műsora is beszámolt a sajnálatos balesetről, az anyagban pedig bejátszottak egy szombaton felvett interjút Miklós Edittel. Ebben pont a sérülésekről beszélt, és azt mondta: benne van ebben a sportban, nekik nem szabad ettől félni.

Ez a szakma ártalma. Ugyanúgy, mint más sportokban, mi is akármikor lesérülhetünk. Viszont nem szabad ezzel a félelemmel élnünk. Nekünk úgy kell versenyeznünk, úgy kell edzenünk, hogy erősek vagyunk, egészségesek és megállíthatatlanok

– mondta Miklós Edit a Fókusznak, hozzátéve, hogy ha esetleg megtörténik a baj, utána csakis arra kell koncentrálni, hogy a sportoló még erősebb legyen, mint amilyen volt.

Korábban egyébként az edzője, Stefan Abplanalp arról beszélt, hogy ilyen kemény csajjal még nem találkozott, mint Miklós Edit.

Mások ilyen esés és sérülés után elájulnak, ő eszméleténél maradt. Reménykeltő az is Edit kifejezetten jó kondícióban van, ami szintén segítheti a felépülést.

Miklós Edit sérülése miatt ebben a szezonban már nem fog versenyezni, így a Világkupa többi futama mellett a februári világbajnokságot is ki kell hagynia, pedig éremesélyekkel utazott volna St. Moritzba. A következő szezon elejére épülhet fel teljesen, így az olimpián ott lehet. (Fotó: Magyar Sí Szövetség)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik