Sport

Kézi-vb: Nincs kifogás, de Nagy László nagyon hiányzott – Sabaté

Amint arról már beszámoltunk, a férfi kézilabda-válogatott 31-28-ra kikapott Horvátországtól a Franciaországban zajló kézilabda-világbajnokság csoportkörének második fordulójában. A találkozót követően így értékelt Xavi Sabaté szövetségi kapitány:

Ezt vártuk, ez a realitás, hiszen a horvát válogatott az egyik legjobb a világon. Nincs semmi probléma, jól játszottunk, ma is büszke vagyok a csapatunkra. Nincs kifogás, de Nagy László nagyon hiányzott. Az első félidőben remekül kézilabdáztunk, de a másodikban védekezésben már nem bírtuk. Csoda, hogy az utolsó tíz percben volt lehetőségünk az egyenlítésre. A küzdeni tudásunk óriási volt, le a kalappal a játékosok előtt. Megmondtuk a világbajnokság előtt, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de közel vagyunk a legjobbakhoz. A célunk a csoport harmadik helyének megszerzése, jól fog jönni egy kis pihenő a következő mérkőzésünk előtt.

A magyar válogatott az első csoportmeccsét pénteken 27-23-ra veszítette el az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes németekkel szemben, következő ellenfele pedig Chile csapata lesz hétfőn 17.45-től.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik