Sport

Africa Race: Szalayék a 11. helyen zárták a viadalt

A 11. helyen végzett a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a klasszikus Dakar-útvonalon rendezett Africa Race nemzetközi terepraliversenyen.

Az Opel Dakar Team autós párosa – amint az a csapat közleményéből kiderül – kategóriájában második lett a 6500 kilométeres viadalon.

Szombaton a Saint Louis és Dakar közötti 292 kilométerből csak 22 volt mért, de ennek az eredménye már nem számított bele a versenybe, így afféle örömautózás zajlott a zárónapon. A motorosok egyszerre rajtoltak, az autósokat pedig nyolcas csoportokba osztották.

Szalay Balázs tizenegyedszer, míg Bunkoczi László hetedszer jutott el a Rózsaszín-tónál lévő célig.

Minden verseny nehéz, ami átmegy a Szaharán, ez sem volt kivétel. Azt most nem tudom megmondani, hogy az afrikai versenyeink sorában nehézség szempontjából ez hol helyezkedik el, hiszen mindig azt érzed a legnehezebbnek, amit utolsóként teljesítesz, de nem volt könnyű, az biztos. Sok bosszantó apróság hátráltatott minket az elmúlt két hét során, de a pályák jók voltak, csodás helyeken autóztunk, és itt vagyunk a célban, ami nagy öröm. Megint próbára tettük magunkat, és megfeleltünk

– nyilatkozta Szalay.

A kamionosok között a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László trió az ötödik helyen ért célba, míg a Darázsi Zsolt, Szalai Norbert kettős a hatodik helyen zárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik